Suriyeli öğrenciler Düzceyi ziyaret etti

Suriyeli öğrenciler Düzceyi ziyaret etti -Humus Dışında Yaşayanlar Derneğinin davetlisi olarak Türkiyeye gelen 60 lise öğrencisi, Akçakocayı gezdi


DÜZCE (A.A) - Humus Dışında Yaşayanlar Derneğinin davetlisi olarak Türkiyeye gelen 60 Suriyeli lise öğrencisi, Düzcenin Akçakoca ilçesini ziyaret etti.
     Kanada, Almanya ve Birleşik Arap Emirliklerinde yaşayan öğrenciler 2 hafta önce derneğin davetlisi olarak İstanbula geldi. Suriyeli gençler, İstanbuldaki gezinin ardından Akçakoca ilçesindeki tarihi ve turistik mekanları gezdi. Akçakoca Merkez Camisi önünde toplanan ve çeşitli ilahiler seslendiren gençlere ilçe halkı sevgi gösterisinde bulundu.
     Humus Dışında Yaşayanlar Derneği temsilcisi Husam Sibai, AA muhabirine Suriyenin dışında yaşayan Humuslular olduklarını belirterek, Bütün dünyaya yayılmış bir milletiz. Sivil bir kuruluşuz. Suriye toplumunun hizmetine kendimizi adamışız diye konuştu.
     Türkiyenin güzellik beldesi ve yaşanacak bir ülke olduğuna dikkati çeken Sibai, Türkiye, ilme önem veren bir ülkedir, sanayisi gelişmiş bir ülkedir. Türkiyenin tecrübelerinden öğrencilerin faydalanmasını istiyoruz. Ziyarete getirdiklerimiz lise öğrencileridir. Bu öğrenciler Türkiyede okuyacaklardır. 60 talebe var. Öğrencileri üniversiteleri ziyaret etmek için getirdik. Bir kısmı İstanbuldaki üniversitelerde okuyacaklar şeklinde konuştu.
     Sibai, 60 öğrenci, 10 öğretmen, 8 bayanla geziye katıldıklarını belirterek, Çarşamba günü Düzceden ayrılacağız. 15 gündür Türkiyedeyiz, Türkiyeyi çok seviyoruz. Bütün Suriyeliler Türkiyeyi severler ifadelerini kullandı.
     Kafilede yer alan Amer Sibai ise hedeflerinin Suriyeyi yeniden inşa etmek olduğunu, Türkiye ile Suriyenin farklı ülkeler olmadığını, bir bütün olduğuna inandıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İbrahim Tezel / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Suriyeli öğrenciler Düzceyi ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER