Bir muhalefet partisinin genel başkanı
Başbakan’ı konuşmasının ardından alkışlıyor.
Türkiye bu görüntüleri izlemek için çok bekledi. Çok bedeller ödedi.
Söğüt, tıpkı 700 sene önce olduğu gibi birlik ve beraberlikle ne büyük işler başarılabileceğinin göstergesi sanki. Haftasonu çok önemli mesajlar verildi Söğüt Şenlikleri’nde.
MHP Genelbaşkanı
Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan konuştuktan sonra onu alkışladı. Gerek MHP yönetimi gerekse Ak Partililer bu tablonun Türkiye’nin yararına olduğu görüşünde. Ülkenin iktidarı ve ana muhalefeti (
CHP kendini soyutladığından sayıca üstünlüğü işlevselliğini kaybetti) sorunların ancak karşılıklı anlayış ve diyalogla çözüleceğine dikkat çekiyorlar. Bunu göstermek için Söğüt çok iyi bir fırsattı. Ve bu fırsat iyi değerlendirildi. Başbakan birlik ve beraberliğe vurgu yapan bir konuşma yaptı Sayın Bahçeli de onu alkışladı.
Ama birileri rahatsız oldu. MHP Genelbaşkanı Sayın Bahçeli’yi davaya
ihanet etmekle suçluyorlar şimdi.
Seçim sürecinde yaşanan ve siyasetin insanları sürüklediği bir nokta olan karşılıklı atışmalar, sert açıklamalar, tavırlar; kendilerini ‘şahin
ülkücü’ olarak adlandıran bazılarına göre daha büyük bir kin ve öfkeye dönüştürülerek hiç bitirilmemeli, hep taze tutulmalı.
Bir gazetenin tanınmış ve televizyon programları da yapan
köşe yazarı diyor ki; “
seçim sürecinde yaşananlar sebebiyle aralarında dargınlık olan başbakanı şimdi alkışlayan bir insan, ülkücü davasına ne kadar sahip çıkabilir ve MHP’nin Genelbaşkanlığını nasıl hak edebilir ?
Yoksa ülkede umdukları
kaos zeminini bulamayanlar, istedikleri
hedeften uzaklaşılıyor diye Bahçeli’ye karşı bir başkaldırı mı tezgahlıyor ?
Ne olmuştu hatırlayalım ?
Başbakan şehit cenazelerindeki protestolar ve hükümet aleyhinde atılan sloganlar sebebiyle ‘bozkurt’ işareti yapan grupları göstererek bir partinin işaretini yapıyorlar demişti.
Sonra Devlet Bahçeli bu suçlamaya kırıldığından bütün seçim stratejisini Başbakan aleyhine kurdu. Ve meydanlardaki bütün konuşmalarında Ak Parti’ye ağır eleştiriler yöneltti.
Başbakan’a randevu vermedi, tokalaşmadı vesaire.
Gerginlikten beslenenler memnundu.
Ne zaman ki Sayın Bahçeli
Meclis’te DTP’lilerle tokalaştı, ‘şahin ülkücüler’ hareketlendi. Devlet Bahçeli’nin bir de Söğüt’te başbakanın konuşmasını alkışlaması bu harekete iyice tuz biber ekti. Onlara göre Bahçeli
hain çıktı. Çünkü ülkede gerginlikten medet uman politikaya nokta koydu.
Şahin ülkücülerle birlikte onlardan beslenen yeni bir gazeteci takımı da ortaya çıkmış oldu.
İktidarın gücünü görüp bulaşamayan, fakat ülkede gerginliklerden fayda bekleyen bu gazeteci zihniyetinin yeni adresi şahin ülkücüler. Bunu gören bir iki isim ortalığı karıştırmaya başladı bile. Hedef ise MHP’yi kurcalayarak ülkücüleri kendi içinde yönetime başkaldırmaya sevk etmek.
Yeni bir oyun kapıda. Dikkatli olmak gerekiyor.