Hipertansiyon hastaları oruç tutabilir mi?

Bütün Müslüman aleminin 1 yıl boyunca özlemle beklediği Ramazan Ayı nihayet kapımızı çaldı. 1 ay boyunca sürecek olan huzur iklimini sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için uzmanlar önemli uyarılarda bulunuyor..

Hipertansiyon hastaları oruç tutabilirler mi?

Mübarek Ramazan ayının gelmesiyle birlikte en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri de sağlığımız. Sağlığımıza dikkat ederek oruç ibadetimizi nasıl ifa edebiliriz?

Samanyoluhaber.com'a özel konuşan Fatih Üniversitesi Sema Hastanesi'nden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ali Soner Demir 'Hipertansiyon hastaları oruç tutabilir mi?' sorusuna cevap verdi.

Hipertansiyon hastalarının da oruç tutabileceğini belirten Demir şöyle devam etti: "Tansiyonları kontrol altında tutulduğu sürece bu hastaların oruç tutmasında bir sakınca yoktur. Ancak bazı tansiyon ilaçları idrar söktürücü özelliğe sahip oluyor. Sıcak yaz aylarında vücudun su kaybını önlemek için bu ilaçların dozları değiştirilebilir. Ya da farklı bir ilaca geçilebilir. Bütün bunları kontrol edebilmek ve düzene sokabilmek için hipertansiyon hastalarının ramazandan önce doktora muayene olmalarını tavsiye ediyoruz. Sağlıklı bir ramazan geçirmek için bu hasta grubundaki kişilerin de sağlıklı beslenme programlarına uymalarını, iftarda ve sahurda aşırı yemekten sakınmalarını öneriyoruz."
<< Önceki Haber Hipertansiyon hastaları oruç tutabilir mi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER