Almanya eski cumhurbaşkanının davasına bakan savcı bilgileri medyaya sızdırmış


BERLİN (CİHAN)- Almanya'nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un beraat ettiği rüşvet ve haksız kazanç elde etme davasına bakan savcı Frank Lüttig'in, Wulff'a ait gizli bilgileri medyaya servis ettiği ortaya çıktı. Göttingen Savcılığı, yedi olayı tespit ettiğini ve savcı Lüttig hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff hakkında iddianameyi hazırlayan, rüşvet ve haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle dava açan Savcı Frank Lüttig'in yürüttüğü soruşturmaya ait gizli bilgileri üçüncü kişilere sızdırdığı iddia edildi.

Aşağı Saksonya Adalet Bakanı Antje Niewisch- Lennartz (Yeşiller) Eyalet Meclisi'nde yaptığı açıklamada, Göttingen Savcılığı'nın Wulff, davasına bakan Lüttig hakkında yaptığı ön soruşturmada gizli bilgileri üçüncü kişilere verdiği gerekçesiyle şüpheli sıfatıyla soruşturma açıldığını söyledi. Bakan Niewisch- Lennartz, Savcı Lüttig ile birlikte isim vermeden ikinci bir şahıs hakkında da soruşturma başlatıldığı bilgisine de yer verdi.

EDATHY'E AİT BİLGİLER DE MEDYAYA SIZDIRILMIŞ

Göttingen Savcılığı'nın çocuklara ait müstehcen resimleri bulundurduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan ve milletvekilliğinden istifa eden Sebastian Edathy'e ait bilgilerinde aynı savcı tarafından medyaya sızdırıldığı iddia edildi. Wulff ve Edathy, davalarına ait birçok bilgi medyaya yansımış hatta savunma tutanakları başında yer almıştı. Göttingen Başsavcısı Andreas Buick, medyaya yansıyan sekiz olayla ile ilgili soruşturma başlatıldığını ifade etti. Savcı Lüttig hakkında başlatılan soruşturma önemli siyasi tartışmayı da beraberinde getirmesi bekleniyor.

Savcı Lüttig, Wulff davasında baş soruşturmacı olarak görev almış, Eski Aşağı Saksonya Eski Adalet Bakanı Bernd Busemann tarafından İçişleri Bakanlığı'nda başsavcılardan sorumlu müdür olarak göreve getirilmişti. Busemann'ın Wullf ile aralarında anlaşmazlık olduğu öne sürülmüştü.

Eski Cumhurbaşkanı Wulff hakkında soruşturma bilgilerinin detaylı olarak medyaya yansıması tartışmaya sebep olmuş, Hannover Savcılığı yürüttüğü iç soruşturmayı kimin sızdırdığına dair delile ulaşamadığı gerekçesiyle kapatmıştı. Christian Wulff ise birçok defa Savcı Lüttig'i mahkeme huzurunda eleştirmişti.

Wulff, Savcı Lüttig hakkında başlatılan soruşturma hakkında konuşmak istemediğini beyan ederken, Eski Eyalet Adalet Bakanı Busemann da yürüyen soruşturma hakkında konuşmayacağını ifade etti. Savcı Lüttig'in ise izne ayrıldığı kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya eski cumhurbaşkanının davasına bakan savcı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER