Davutoğlu'nun Türk Okulları talebine net cevap

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Pakistan ziyareti sırasında Pakistan Başbakanı Muhammed Navaz Şerif'ten Hizmet Hareketine ait Pakistan'daki Türk okullarının kapatılmasını talep ettiği ancak Pakistan hükümetinin bu talebi reddettiği ortaya çıktı.

Davutoğlu'nun Türk Okulları talebine net cevap

Davutoğlu ve hükümet üyeleri Pakistan ziyaretinde Pakistanlı mevkidaşlarıyla ekonomi, savunma, ticaret, enerji, iletişim, eğitim, kültür ve turizm gibi 11 alanda memorandum anlaşması imzaladı. 
 
Ancak Pakistan basınına göre Türk hükümetinin ziyaretindeki tek amaç bunlarla sınırlı değildi. Davutoğlu'nün Pakistanlı mevkidaşından ülkedeki Türk okullarının kapısına kilit vurulmasını istediği belirtildi. 
 
Ancak Pakistan basınında yapılan yorumlara göre Pakistan Başbakanı Navaz Şerif bu isteği açık bir şekilde reddetti. Navaz Şerif'in Davutoğlu'na, "Bu okullar Pakistan yasalarına aykırı herhangi bir faaliyette bulunmamaktadır. Bu yüzden kapatmamız sözkonusu olamaz. Okullar devam edecektir." dediği bildirildi. 
 
Konuyla ilgili haberi sunan Press TV'nin Pakistan muhabiri Javed Rana, "Pakistan'ın Türk hükümetinin bu okulları kapatma isteğinin uygulanması çok zor bir talep olduğunu" kaydetti. 
 
Press TV'ye konuşan Pakistanlı Türkiye uzmanı Named Ahmed ise "Erdoğan'ın Türk okullarıyla kişisel bir problemi var. Bunu da iç politikada kullanıyor. Ancak bu ajandasını sınır dışına taşımaya da çalışıyor. Pakistan bu okulları kapatmayacaktır. Fakat daha yakından izlemeye alacaktır." ifadelerini kullandı. 
  
Kaynak:ROTAHABER 
<< Önceki Haber Davutoğlu'nun Türk Okulları talebine net cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER