Sorgunda eğitim komisyonu toplandı

Sorgunda eğitim komisyonu toplandı


YOZGAT (A.A) - Sorgun Platformu çerçevesinde oluşturulan eğitim komisyonu, Sorgun Öğretmenevinde ilk toplantısını yaptı.
     Toplantıda konuşan Kaymakam Levent Kılıç, 4+4+4 eğitim sistemi çerçevesinde Sorgunda açılması kararlaştırılan 4 İmam Hatip Ortaokulundan Mevlüde Ahmet Doğanay Öğretmen Lisesi bahçesine yapılan Akşemsettin İmam Hatip Okulunun yeterli öğrenci kaydı olmaması nedeniyle boş kaldığını ifade etti.
     Kaymakam Kılıç, geçen yıl inşaatına başlanan ve tamamlanarak eğitime hazır duruma getirilen 20 derslikli Akşemsettin İmam Hatip Ortaokuluna 16 öğrencinin kayıt yaptırmak için başvurduğunu söyledi.
     İmam Hatip Lisesi bünyesindeki ortaokula 50, 75. Yıl İmam Hatip Ortaokuluna 30, Araplı beldesindeki İmam Hatip Ortaokuluna ise 45 öğrencinin kayıt yaptırdığını belirten Kılıç, Bu durumda Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulunu kapatmak zorunda kaldık. 20 derslikli bu okulumuz boşa çıktı. Burasını değerlendirmek istiyoruz. Komisyon üyelerimizin teklifleri doğrultusunda bu binayı değerlendirmeyi düşünüyoruz. Bizler aslında ilk etapta bu okulun Bozok Üniversitesine bağlı açılacak yüksekokullara geçici olarak verilmesini düşündük ancak üniversite okulun tapusunu istediği için bu düşüncemiz gerçekleşmedi dedi.
     Toplantıya Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Sorgun Platformu Eğitim Komisyonu üyeleri, okul aile birliği başkanları ve emekli eğitimciler katıldı.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarı
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Sorgunda eğitim komisyonu toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER