Siirtte, Engelliler Yaşam Derneği açıldı

Siirtte, Engelliler Yaşam Derneği açıldı -Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Çelebi: 5378 sayılı Engelliler Yasası ile devlet babalığını göstermiştir


SİİRT (A.A) - Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, 5378 sayılı Engelliler Yasası ile devlet babalığını göstermiştir dedi.
     Doğan mahallesinde kurulan Engelliler Yaşam Derneği, düzenlenen törenle açıldı.
     Törene Vali Ahmet Aydın, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, Siirt Tabipler Odası Başkanı Ekrem Bilek ile vatandaşlar katıldı.
     Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Çelebi, törende yaptığı konuşmada, engelli sorununun, evrensel bir sorun olduğunu belirterek, 5378 sayılı engelliler için çıkarılan yasanın devrim niteliğinde bir yasa olduğunu söyledi.
     5378 Sayılı Engelliler Yasası ile devlet babalığını göstermiştir diyen Çelebi, engellilerin toplumda hep tüketen olarak bilinmekte iken, son yıllarda açılan mesleki eğitim kursları ile engellilerin üretken hale geldiğini, birçok engelliye istihdam alanları yaratılarak istihdam edilmelerinin sağlandığını belirtti.
     Çelebi, Ülkemizin geleceğini kurmak adına bir ve beraber yaşadık. Bu ülkeyi birlikte kurduk. Ülkemizdeki terör sorununun çözülmesi, barış sürecinin başarıya ulaşması en büyük temennimizdir dedi.
     Vali Aydın ise, ildeki engelli vatandaşları tek çatı altında toplayıp, sorunlarına çözüm bulmak için derneğin kurulmasında emeği geçen dernek başkanına teşekkür ettiğini söyledi.
     Valilik olarak engellilere imkanlar ölçüsünde her türlü desteği verdiklerini ifade eden Aydın, Destek olmaya da devam edeceğiz. Huzurlu ve güvenli ve sosyal bir toplumun oluşturulması engelli vatandaşların da toplumun ayrılmaz bir parçası haline getirilmesiyle mümkündür. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın himayelerinde devam eden barış süreci toplumu oluşturan tüm kesimlerce desteklenmelidir. Siirt halkı, barış sürecine büyük bir destek vermektedir. Bu sorunun çözümü için herkes elini taşın altına koymalıdır diye konuştu.
     Vali Aydın, valilik koordinesinde, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, Siirt Üniversitesi ve bazı sivil toplum kuruluşlarınca mayıs ayının son haftasında Siirtte engellilerle ilgili bir sempozyum düzenleneceğini sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından derneğin açılışı gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Siirtte, Engelliler Yaşam Derneği açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER