Şanlıurfada sıcak hava uyarısı

Şanlıurfada sıcak hava uyarısı -Meteoroloji İl Müdürlüğü: Özellikle yüksek sıcaklığa karşı hassas ve kronik hastalığı olanlar yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında güneşte kalma süresi


ŞANLIURFA (A.A) - Meteoroloji İl Müdürlüğü, hafta sonu hava sıcaklıklığının mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde seyredeceğini bildirerek, vatandaşların sıcak havaya karşı dikkatli olmasını istedi.
     Meteoroloji İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yurdun halen Basra alçak basınç merkezinin etkisi altında bulunduğu belirtilerek, yapılan son meteorolojik analiz ve değerlendirmelere göre hafta sonu yurdun Kuzey Afrika üzerinden gelecek sıcak hava dalgasının etkisine gireceği belirtildi.
     Hafta sonunda yurt genelinde beklenen yüksek hava sıcaklığı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Hava sıcaklığının tüm yurtta artmaya devam etmesiyle sıcaklıkların doğu bölgelerinde mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Özellikle yüksek sıcaklığa karşı hassas ve kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında güneşte kalma süresinin en aza indirilmesi ve koruyucu tedbirler alınması gerekiyor. Bu saatler içerisinde ağır işler ve spor yapılmamalı, ince ve açık renkli bol elbiseler giyilmeli, şemsiye veya geniş kenarlı şapka kullanılmalı, imkanlar ölçüsünde sık sık duş alınmalı, ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınılmalı ve ayrıca bol su tüketilmeli.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Şanlıurfada sıcak hava uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER