Iraklı çocuklara diş fırçalamayı öğretecekler

Iraklı çocuklara diş fırçalamayı öğretecekler -Erbildeki Işık Üniversitesinde ders veren KÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dülgergil, buradaki Türk okullarında koruyucu ağız ve diş sağlığı programı başlattı -Erbildeki yerel hükümetin Sağl


KIRIKKALE (A.A) - Irakın Erbil kentindeki Işık Üniversitesinde ders veren Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil, buradaki Türk okullarında koruyucu ağız ve diş sağlığı programı başlattı.
     Erbildeki yerel hükümetin Sağlık Bakanlığı tarafından olumlu karşılanan programın, Irakın kuzeyindeki 4 büyük kentte daha uygulanmasına izin verildi.
     Prof. Dr. Dülgergil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ile Irak arasında yapılan anlaşma çerçevesinde, 2011 yılının Ekim ayından bugüne dek Irakın Erbil kentindeki Işık Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin 2. ve 3. sınıf öğrencilerine düzenli olarak tedavi dersi verdiğini söyledi.
     KÜ ile Işık Üniversitesi arasında yapılan protokol çerçevesinde de köylere kadar ağız ve diş sağlığı hizmeti götürüleceğini ifade eden Dülgergil, şöyle konuştu:
     Geçen yıl Kasım ayından itibaren Erbildeki Türk okullarında koruyucu ağız ve diş sağlığı programı başlatmıştık. Bu program oradaki yerel hükumetin Sağlık Bakanlığı tarafından da olumlu karşılandı. Sağlık Bakanlığı, önümüzdeki Ekim ayından itibaren de Irakın kuzeyindeki dört büyük kentte daha koruyucu ağız ve diş sağlığı programını, Işık Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin koordinasyonu ile uygulamamıza izin verdi. Türkiyede olduğu gibi Iraklı çocuklara da fırça ve jelle doğru diş fırçalama eğitimi vereceğiz.
     Dülgergil, uygulamanın aynı zamanda Işık Üniversitesindeki diş hekimliği öğrencileri için de eğitim fırsatı olduğuna dikkati çekerek, Bu eğitim kapsamında, diş hekimliğinde belli bir eğitim almış öğrenciler, ayın belli günlerinde yakın köylere giderek, ilköğretim sınıflarındaki çocukların daimi dişlerinin dolgularını yapıyorlar. Uygulama, çocukların diş sağlığın korunmasına ve öğrencilerin eğitimine katkı sunmuş oluyor diye konuştu.
     Prof. Dr. Dülgergil, Türkmenistan, Azerbaycan ve Özbekistanda da benzer uygulamayı hayata geçirme arzusunda olduklarını sözlerine ekledi.
     (EMR-ORC-MUS)
<< Önceki Haber Iraklı çocuklara diş fırçalamayı öğretecekler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER