Giresunda HES protestosu

Giresunda HES protestosu -Keşap ilçesinde Karabulduk Deresi üzerine yapılan HESleri yöre halkı protesto etti


GİRESUN (A.A) - Keşap ilçesi Karabulduk beldesinde yapımı devam eden hidroelektrik santralleri (HES) yöre halkınca protesto edildi.
     Karabulduk Deresindeki HES inşaatlarının durdurulmasıyla ilgili Ordu Bölge İdare Mahkemesine açılan dava kapsamında bilirkişi heyeti bölgede inceleme yaptı. Yaklaşık 30 kişilik grup, bilirkişi heyetinin inceleme yaptığı sırada HESlere hayır, Su haktır satılamaz ve Derelerimiz satılamaz sloganları attı. Jandarma ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldı.
     Karadere köyü mevkisinde grup adına açıklama yapan Sait Uçar, 50 yıl sonra suyun petrolden daha da önemli bir hale geleceğini ve suyun bu kadar önemli olması nedeniyle HESlere karşı olduklarını söyledi.
     Elektrik üretimine karşı olmadıklarını ifade eden Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Biz halka ait suyun başkalarına satılmasına karşıyız. Gerekli ön raporlar hazırlandığında iki HES projesi yapılsa biz bir şey demeyiz ama dere boyunca suyun hepsini boruların içerisine aldıklarında halk olarak mağdur duruma düşüyoruz. Biz tarım yapıyoruz. Su olmadıktan sonra fındık da olmaz, fındık olmadıktan sonra da aç kalırız. Ben şu derede alabalık avlasam nesli tükeniyor diye 2 bin 500 lira cezası var, HES yapıldığında balık hiç olmayacak. Bizim karşı çıktığımız konu bu.
     Açıklamanın ardından grup olaysız şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Giresunda HES protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER