Çini sanatçısı Avlupınarın eserleri Mersinde sergilenecek

Çini sanatçısı Avlupınarın eserleri Mersinde sergilenecek


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyalı çini sanatçısı Naciye Nur Avlupınar, eserlerini Mersinde sergileyecek.
     Avlupınarın eserlerinden oluşan sergi, 14 Aralıkta Mersindeki Altamira Sanat Galerisinde düzenlenecek kokteylle açılacak.
     Sergi, 5 Ocak 2013 gününe kadar görülebilecek.
    
     -32 yıldır çini eserler üretiyor-
    
     Kütahyada 1966 yılında doğan Avlupınar, sanat faaliyetlerine 1980de Kütahyada başladı. Sanatçı, 1985te Vehbi Koç Vakfının düzenlediği Türk Çini Sanatını Geliştirme kursuna katıldı.
     Avlupınar, 1990-1995 yıllarında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türk çini sanatının yurt dışında tanıtılması amacıyla yapılan çalışmalar için 16ncı yüzyıl Osmanlı ve kendi orijinal desenlerinden oluşan çini tabak ve kompozisyonlarıyla üretimlerini gerçekleştirdi.
     1998de Dr. İnci Ayan Biroldan icazet alan Avlupınar, 2000-2001de Kültür ve Turizm Bakanlığının kültürel etkinlikleri ve Geleneksel El Sanatları ve Mağazalar İşletme Müdürlüğü (GESİM) mağazaları için çini eserler üretti.
     2001-2002de Kültür ve Turizm Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığının Kütahyada açtığı kursta geleneksel çini desenleri öğreticiliği yapan sanatçı, yurt içi ve yurt dışında birçok kişisel sergiler açarak, karma sergilere katıldı.
     Yurt içi ve yurt dışındaki özel koleksiyonlarda eserleri yer alan Avlupınar, 1985te Vehbi Koç Vakfının Orijinal Desenli Çini Tabak Yarışmasında birincilik ve Orijinal Desenli Pano Yarışmasında mansiyon, 1989da ise Kültür ve Turizm Bakanlığının Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Yarışmasında çini sanatı dalında birincilik dereceleri bulunuyor.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Çini sanatçısı Avlupınarın eserleri Mersinde sergilenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER