Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Adıyaman Üniversitesinde seminer


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Üniversitesi ve Rusya Üniversiteleri işbirliğinde Bilimsel Araştırma Projeleri (ARBAP) konulu seminer düzenlendi.
     Adıyaman Üniversitesi Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Suat Aşkın ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Ayanın konuşmacı olarak katıldıkları seminer, Eğitim Fakültesi Vehbi Koç Salonunda gerçekleştirildi.
     Yrd. Doç. Dr. Murat Ayan, Adıyaman Üniversitesi ve Rusya Üniversiteleri arasında imzalanan Eğitim İşbirliği Anlaşmalarına değinerek, bu kapsamda Yrd. Doç. Dr. Suat Aşkın ile birlikte Rusya Federasyonunda bulunan 6 üniversiteyi ziyaret ettiklerini belirtti.
     Kazan Federal Üniversitesi, Naberejniye Çelni Pedagoji Enstitüsü, Aröl (Aryol) Devlet Üniversitesi ile eğitim işbirliği anlaşmaları imzalandığını ifade eden Aşkın, 3 üniversite ile de ileri bir tarihte işbirliği anlaşmaları imzalamak üzere görüşmelerin tamamlandığını kaydetti.
     Yrd. Doç. Dr. Suat Aşkın da önümüzdeki süreçte Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından yürürlüğe girmesi planlanan ve Birleşmiş Milletler (BM) ülkelerini kapsayan Mevlana Değişim Programı sayesinde iki ülke öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının değişiminin söz konusu olacağını belirtti.
    
     -Adıyaman Üniversitesinde çevre düzenlemesi
    
     Adıyaman Üniversitesi Yerleşkesinin daha güzel ve modern bir görünüme kavuşturmak amacıyla başlatılan çalışmalar sürüyor.
     Yapay göletlerin zemininde su toplanması amacıyla yalıtım çalışmaları gerçekleştirilirken, göletlerin bulunduğu alanda da kamelyalar, ahşap asma köprü ve ağaçlandırma çalışması yapılıyor.
     Öğrencilerin ve personelin daha modern ve ferah bir yerleşkede vakit geçirebilmeleri için başlatılan çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.
     Yerleşkede ayrıca çöp ve geri dönüşüm için de çalışmalar gerçekleştiriliyor. Cam, plastik, kağıt ve metal atıkların toplanarak tekrar kullanılması amacıyla geri dönüşüm kutularının da kısa sürede belirlenen noktalara yerleştirilmesi amaçlanıyor.
    
     -Çelikhanda 5 derslikli ana okulunun temeli atıldı
    
     Adıyamanın Çelikhan ilçesinde 5 derslikli ana okulunun temeli atıldı.
     Kaymakam Ömer Dağdeviren, yıkılan yatılı ilköğretim bölge okulunun arsasının bir bölümüne ilçenin ihtiyacını karşılayacak şekilde 5 derslikli ana okulu yapacaklarını söyledi.
     Kış şartlarında inşaat yapmanın zorluğuna işaret eden Çelikhan, okulun bir katının bu yıl yapılacağını, kalan bölümlerin ise inşaatına ise gelecek yıl bahar ayında başlanacağını kaydetti.
     Dağdeviren, okulun 2013-2014 eğitim-öğretim yılına hale getirileceğini belirtti.
    
     -Gölbaşında esrar ele geçirildi
    
     Gölbaşında 2 kilo 100 gram esrar ele geçirildi.
     Edinilen bilgiye göre, Gölbaşı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, durumlarından şüphelendikleri 2 kişiyi durdurmak istedi. Bunun üzerine kaçan 2 kişi kovalamaca sonucu yakalandı.
     Yakalan M.K (27) ve H.Snin (23) üzerinden 2 kilo 100 gram esrar ele geçirildi.
     Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
    
     Muhabir: Mustafa Aloğlu-Emin Tezerdi-Hakan Furkan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER