Vakfıkebir Devlet Hastanesi, fizik
tedavi rehabilitasyon uzmanı Dr. Mustafa Sağ'ın tayininden sonra günde 40 fizik tedavi
hastasına
poliklinik, 15 hastaya da yataklı tedavi imkanı sunmaya başladı.
Uzman Dr. Mustafa Sağ, hastanedeki inşaat çalışması bittiğinde 30 hastanın Fizik Tedavi Servisi'nde yatarak tedavi olabileceğini ifade etti. Orta
yaşlı hastaların yüzde 20'sinde, orta yaş üzeri hastaların ise yüzde 60-80'inde bel,
boyun, diz, omuz, sırt ağrısı görüldüğünü belirten Dr. Sağ, hastalarda en az dirsek, el, ayak ve topuk hastalığına rastladıklarını aktardı.
Dr. Mustafa Sağ şunları söyledi: "Kas
iskelet sistemi hastalıkları, eklem ve kasların yanlış ve aşırı kullanılmasına bağlı olarak oluşur. Bu tür hastalıklar, inşaat işçiliği, fırıncılık, şoförlük gibi meslek gruplarında diğer mesleklere göre daha sık görülebiliyor. Öncelikli hedefimiz insanların hasta olmaması. Bunun için insanların eklemlerine ve kaslarına aşırı yük bindiren işlerden kaçınması gerekir."
Dr. Sağ, fizik tedavinin bilinen bir yan etkisi bulunmadığını, doktor kontrolü altında yapılan fizik tedavilerde şu ana kadar hiçbir önemli yan etkiye rastlanmadığını vurguladı. Sağ, "Bel, boyun, diz, omuz, sırt, ayak ya da el bileği ağrısı olanlar hiç endişe duymadan gönül rahatlığıyla hastanemizde başvurabilir." diye konuştu.
Vakfıkebir Devlet Hastanesi'nde yatarak fizik tedavisi gören hastalardan Yusuf Ömür (73) ve Şeker Menteşe (66), "Bize gösterdikleri ilgi ve alaka çok güzel. Günde 4-5 kez doktorumuz yanımıza gelerek bizimle ilgileniyor." diye konuştular.