9. Uluslararası Beyşehir Göl Festivali

9. Uluslararası Beyşehir Göl Festivali -At yarışlarından güreşe, bisiklet organizasyonlarından su sporlarına, konserlerden folklor gösterilerine birçok etkinliğin yer alacağı festival, İç Anadolunun en kapsamlı festivalleri arasınd


KONYA (A.A) - Şeref Yaşar / İbrahim Yozoğlu - Türkiyenin en büyük tatlı su gölünün de bulunduğu Konyanın Beyşehir ilçesinde, bu yıl 9uncusu düzenlenecek Uluslararası Beyşehir Göl Festivalinin bu yıl da renkli geçmesi bekleniyor.
     At yarışlarından güreşe, bisiklet organizasyonlarından su sporlarına, konserlerden folklor gösterilerine kadar birçok etkinliğin yer alacağı festival, İç Anadolu Bölgesinin en kapsamlı ve geniş katılımlı festivalleri arasında gösteriliyor.
     Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalde bu yıl kültürel etkinliklere ağırlık verileceğini söyledi. Festivalin renkli geçtiği için dışarıdan çok sayıda talep gördüğünü dile getiren Taşcı, Türkiyenin en popüler sanatçılarıyla bu etkinliği gerçekleştiriyoruz dedi.
    
     -Bu yıl at yarışları ilgi görecek-
    
     Festivalde en çok dikkat çeken ve ilgi gören etkinlikler arasında at yarışlarının olduğunu belirten Taşçı, Anadolu Selçuklu Devleti döneminde savaş atlarının Beyşehirde yetiştirildiğini ifade ederek, şöyle devam etti:
     Bu bölgede yetişen çayırlar, atın beslenmesinde çok önemli gıda olarak bilinir. Bu nedenle Beyşehir bölgesinde yetiştirilen atlar, daha güçlü ve daha iyi eğitilebilir. At yarışlarına çok önem veriyoruz ve bu kültürü at yarışlarıyla devam ettirmeye çalışıyoruz.
     Festivalin kültürel etkinlikler açısından da dolu dolu geçeceğini aktaran Taşcı, At yarışları, güreş ve bisiklet organizasyonları, su sporları, konferanslar, folklor gösterileri, kültürel etkinliklerle İç Anadolu Bölgesinin en kapsamlı ve en büyük katılımlı festivalini gerçekleştiriyoruz diye konuştu.
    
     -İlçe ekonomisine de katkı sağlıyor-
    
     Taşcı, geçen yıl ilk kez uluslararası boyuta taşıdıkları festivalin, bu yıl da uluslararası olarak düzenleneceğini vurguladı.
     Festivale, bu yıl birçok ülkeden temsilcilerin katılacağını anlatan Taşcı, şunları kaydetti:
     Kültürel etkinlikler içerisinde fotoğraf sanatçıları, ressamlar ve daha birçok değişik kültürel etkinliği yansıtacak sanatçıya festival alanında yer tahsis ettik. Festivalimize çevre il ve ilçelerden inanılmaz bir ilgi var. Başta Konya olmak üzere Seydişehir, Bozkır, Ispartanın ilçeleriyle Antalya bölgesinden çok sayıda vatandaş festival kapsamında ilçemizi ziyaret ediyor. Festival, ilçenin ekonomisinde ve tanıtımında çok önemli bir argüman haline geldi.
     Beyşehir Gölünün sadece Beyşehir veya Konya için değil tüm bölge için önemli olduğunu aktaran Taşcı, şunları ifade etti:
     Beyşehirin yaz akşamları bir başka oluyor. Özellikle İstanbul, İzmir, Antalya ve yurt dışındaki Beyşehirli hemşehrilerimiz, ilçemizdeki festivale göre programlarını hazırlıyor. Bu yıl bu ilginin daha da fazla olacağını ümit ediyorum. Gölümüz, en büyük marka değerimiz. Türkiyenin en büyük tatlı su gölü ve dünyada güneşin batışının izlendiği en güzel mekanlardan. Türkiyenin en büyük milli parkı olması gibi birçok özelliği ile Beyşehir Gölü, bizim için ve tüm bölge için çok önemli.
    
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber 9. Uluslararası Beyşehir Göl Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER