Kılıçdaroğlu'nun dinlettiği ses kaydı, hükümeti rahatsız etti!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında ses kayıtları dinletmesiyle ilgili 'Bu bir suçtur' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun dinlettiği ses kaydı, hükümeti rahatsız etti!

  • Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında ses kayıtları dinletmesiyle ilgili konuştu.
  • Bozdağ, bunun suç olduğunu söyledi.
  • "Böyle giderse, yarın başka kişiler başka kişilerle ilgili kasetleri getirirse, ses kayıtlarını dinletirse parlamento saygınlığını yitirir"

'BU BİR SUÇ' 

Bekir Bozdağ, isim vermeden, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü CHP TBMM Grup Toplantısı'nda bazı ses kayıtlarını dinlettiğini ve bunun canlı yayınlandığını anımsatarak, "Bu bir suç" dedi. Olayın Türk Ceza Kanunu'na göre özel hayatın gizliliğini ihlal, delilleri hukuka aykırı ele geçirme suçu kapsamında olduğunu ifade eden Bozdağ, "Suç olan fiilin sorumsuzluk kapsamında dahi olsa canlı yayında işlenmesi, TBMM'de kötü bir yolun açılmasıdır. Umarım bunun arkası gelmez" diye konuştu. 

KAYITLARI DİNLETMEYE DEVAM EDERSE... 

Herkesin soruşturmanın gizliliğinin ihlalinden, masumiyete saygı gösterilmemesinden, yargılama süreçlerinin linç kampanyasına dönüştürülmesinden şikayet ettiğine dikkati çeken Bozdağ, "Gizlilik kaydı olan ve soruşturma aşamasında olan evrakların ifşası suçtur. Parlamento çatısı altında bunun dile getirilmesi siyasete, Meclis'e, milletin temsil edildiği yüce makama yakışmadı, hoş da olmadı. Böyle giderse, yarın başka kişiler başka kişilerle ilgili kasetleri getirirse, ses kayıtlarını dinletirse parlamento saygınlığını yitirir" dedi. 

Bozdağ, herkesin bu konuda temel ilkelere, hukuka, yasalara ve genel ahlaka uymasını isteyerek, "Gerçekten çok üzgünüm. Böylesi bir kötü yolu açmamak ve işletmemek lazım" diye konuştu. 

Teklifteki yürütmenin durdurulması kararına ilişkin değişiklik hakkında da bilgi veren Bozdağ, düzenlemenin idarenin savunması alınmadan yürütmenin durdurulması kararı verilememesine ilişkin yasa hükmünü değiştirdiğini, yürütmenin durdurulması kararından sonra idareden savunma alınmasını ve daha sonra kararın gözden geçirilmesini öngördüğünü söyledi. 

AA

<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'nun dinlettiği ses kaydı, hükümeti... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER