Kadın cinayetlerini protesto için pankart açan kadınlar göz altına alındı


Mersin'de kadın cinayetlerini protesto etmek için, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün bulunduğu binanın penceresinden pankart asmaya çalışan 5 kadın gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre kendilerini 'Yeryüzü Kadınları' olarak tanıtan G. T. (17), S. Y. (21), B. G. (21), H. S. E. (17) ve D. Ö. (20), çantalarına gizledikleri pankartla Akdeniz ilçesi Atatürk Caddesi üzerindeki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne geldi. İl Müdürü Ömer Faruk Bilgin'in makamının bulunduğu 2'nci kata çıkan kadınlar, Özel Kalem Müdürü'nün odasına girdi. Çantalarından çıkardıkları ve üzerinde 'Kadından sorunlu, çocuk katliamlarından sorumlu bakanlık istemiyoruz' ifadelerinin bulunduğu pankartı pencereye astı.
Bu sırada yaşanan arbede sonrası asılan pankart çalışanlar ve güvenlik görevlileri tarafından indirildi. Daha sonra olay yerine gelen polis ekipleri binadan ayrılmak isteyen kadınlara izin vermedi. Olay yerine Çevik Kuvvet ekiplerinin sevk edilmesi üzerine kadınlar gözaltına alınarak Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polisler pankarta el koydu.
CİHAN
<< Önceki Haber Kadın cinayetlerini protesto için pankart açan kadınlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER