Vali Mutlu'dan çarpıcı 'Taksim' açıklamaları!

İstanbul Valisi Mutlu'dan marjinal gruplara son ihtar geldi, aileler ve parktaki eylemci gençlere ise can güvenliği uyarısı yaptı.

Vali Mutlu'dan çarpıcı 'Taksim' açıklamaları!

  • Vali Mutlu'dan marjinal gruplara son kez ultimatom verdi.
  • "Marjinallerin Taksim'den çekilmesini şiddetle tavsiye ediyorum, bu son ihtar..."
  • Ailelere ve eylemci gençlere de çağrıda bulunup can güvenliği uyarısı yaptı, "Ayrılın" ricasında bulundu.

Taksim Meydanı'nda akşam saatlerinde yaşanan gerginlikler üzerine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu açıklamada bulundu.

"Taksim Meydanı marjinal gruplarından arınıncaya kadar tedbirlerimiz, kararlı duruşumuz sürecek." diye konuşan Mutlu, marjinal grupların Taksim'den çekilmesini şiddetle tavsiye etti.

"Karşımızda duran marjinal gruplara hukuk devletinin ölçüsünde cevap verilecektir." diyen Mutlu, şiddeti seçenlerin bu yoldan vazgeçmelerini, devlete, millete ve onun hukukuna saygı göstermelerini bir kez daha son kez olarak ihtar ettiğini açıkladı.

Ailelere de çağrı da bulunan Mutlu şunları söyledi:

"Adeta yangın yerine çevrilmeye çalışılan Gezi Parkı’nda yavrularımızı bekliyor olması bizlerinde sıkıntısıdır. Değerli yavrularımıza ve ailelerine özellikle şu anda sonra o bölgeden ayrılmalarını rica ediyorum. Bu bir müdahale değildir. Benim sorumluğum bu şekilde yaşayan her gence sahip çıkmaktır. Sevgili yavrularımızın can güvenliği ile ilgili güvenlik sorunları olduğu konusunda ciddi istihbaratlar vardır. Çadırlarının nasıl yakıldığını biliyoruz. Onların başına gelecek en ufak bir tablo hepimizi derinden yaralar."
<< Önceki Haber Vali Mutlu'dan çarpıcı 'Taksim' açıklamaları! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER