Yunanistan'ın ekonomik kurtarma programı sona eriyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Haziran 22 2018
Yunanistan'a son sekiz yılda 274 milyar euroluk kredi verildi
Mali krizdeki Yunanistan'a sekiz yıldır Euro Bölgesi'ndeki ortakları tarafından uygulanan kurtarma programı 20 Ağustos'ta sona eriyor. Ağır borç yükü altında ezilen Yunanistan'a son bir ödeme daha yapılacak. Borç yönetiminde de ek kolaylıklar sağlanan Yunanistan, Ağustos ayından itibaren mali bakımdan kendi ayakları üzerinde durmaya çalışacak. Euro Bölgesi maliye bakanları ile Yunanistan arasında varılan anlaşma "tarihi bir başarı" olarak nitelendirildi.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun mali işlerden sorumlu üyesi Pierre Moscovici Lüksemburg'daki görüşme maratonundan sonra yaptığı açıklamada "Yunanistan krizi bu akşam sona ermiştir” dedi. Hükümetinin varılan anlaşmadan memnun olduğunu belirten Yunanistan Maliye Bakanı Euklid Tsakalatos, "Yunan halkının sekiz yıldır çektiklerini" unutmayacaklarını söyledi. Euro Bölgesi Maliye Bakanları Grubu Başkanı Mario Cento "zor uyum sürecinin ardından yumuşak inişin sağlandığını" belirtti.
2015 yılında başlatılan üçüncü yardım programının 15 milyar euroluk son dilimi ödendikten sonra Yunanistan'ın kredi ihtiyacını finans piyasasından karşılaması öngörülüyor. Ayrıca faiz ve kredi taksitlerinin ödenmesine de saptanan tarihten 10 yıl sonra başlanacak ve Euro Grubu'ndaki ortaklarının faiz gelirleri Yunanistan'ın borcundan düşürülecek. Almanya, Yunan devlet tahvilleri üzerinden son sekiz yılda 2 milyar 900 milyon euro faiz geliri elde etmişti.
Moscovici önlemler paketinin Yunanistan'ın borç yükünü önemli ölçüde azaltacağını, Atina'yı mali bağımsızlığa kavuşturacağını ve yatırımcıya güven kazandıracağını söyledi. Karşılığında Yunanistan reform ve tasarruf politikasının ortakları tarafından düzenli olarak denetlenmesine izin verecek.
Kriz Yunan ekonomisini çökertti
2015 yılında başlatılan 86 milyar eu
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!2.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!3.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!4.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi5.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi
6.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı7.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Acun Ilıcalı’nın eski eşi Şeyma Subaşı gözaltına alındı8.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı9.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!10.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







