Yunanistan'dan 894 sığınmacı Türkiye'ye iade edildi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Şubat 18 2017
AB-Türkiye sığınmacı anlaşmasının imzalanmasından bu yana 894 sığınmacı Yunanistan'dan Türkiye’ye iade edildi.

Sığınmacı anlaşmasının imzalandığı Nisan 2016'dan bu yana AB Sınır Koruma Ajansı Frontex ve Yunanistan, 894 sığınmacıyı Türkiye'ye iade etti. Yunan polisinin başkent Atina'da yaptığı açıklamaya göre 2001 yılında imzalanan ikili anlaşma uyarınca da son 14 ayda 1196 sığınmacı Türkiye'ye sınırdışı edildi. Yunanistan ayrıca Uluslararası Göç Örgütü'nün iade programı kapsamında da 628 sığınmacıyı geldikleri ülkelere geri gönderdi.
Brüksel ile Ankara geçen yılın mart ayında Türkiye'den Yunan adalarına yasadışı yollardan geçen sığınmacıların iade edilmesi konusunda uzlaşı sağladı. Yunanistan'da iltica başvurularının incelenmesi uzun zaman aldığı için Ege'nin doğusundaki adalarda çok sayıda sığınmacı bekliyor. İltica talebinde bulunan bu sığınmacıların sayısı yaklaşık 14 bin 700.
Avrupa Birliği ile Türkiye arasında imzalanan anlaşma insan hakları örgütlerinin tepkisini çekiyor. Uluslararası Af Örgütü Avrupa Direktörü Gauri van Gulik hafta içinde yaptığı açıklamada Yunan adalarında bulunan sığınmacıların içinde bulunduğu kötü koşullara atıfta bulunmuştu. Gauri van Gulik "AB-Türkiye anlaşması tehlikeli, çaresiz ve sonu gelmeyecek bir çekişmenin içinde Yunan adalarına ulaşan binlerce insan için tam bir yıkım" demişti. Af Örgütü temsilcisi, adalardaki sığınmacıların 'yasadışı bir biçimde rededdilmek suretiyle' Türkiye'ye gönderilmelerinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu söylemişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek2.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?8.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza9.2,5 milyar dolar çöp mü oldu? AKP S-400'ler için 'U' dönüşüne hazırlanıyor10.Bahçeli'den Öcalan mitingi açıkalaması: 'Büyütülecek bir husus değil'

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


