Yunanistan'da ana muhalefetin başına Kasselakis geçti
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Eylül 25 2023
Yunanistan'daki ana muhalefet partisi SYRIZA'nın yeni genel başkanı Stefanos Kasselakis oldu.

Aleksis Çipras, son seçimden yenilgiyle çıkmasının ardından istifasını vermişti. Çipras'ın ardından partideki adaylar genel başkanlık için ter döktü.
Partinin genel başkanlığına eski Çalışma Bakanı Efi Ahçioğlu, eski Maliye Bakanı Öklid Çakalatos, Setafanos Kasselakis, Stefanos Cumakas ve Nikos Pappas aday olmuştu. İlk seçimini 17 Eylül’de yapan SYRIZA’da başkan seçilemedi. Adayların, parti lideri olmak için yeterli çoğunluğa ulaşamadığı seçimde ikinci tura kalan isimler Efi Ahçioğlu ve Stefanos Kasselakis oldu.
Ahçioğlu ve Kasselakis'in adaylığında SYRIZA seçimlerin ikinci turunu düzenledi. İlk sonuçlara göre SYRIZA'nın yeni başkanı Stefanos Kasselakis oldu. 133 bin 200 üyenin oy kullandığı seçimde Kasselakis oyların yüzde 56'ini aldı. Efi Ahçioğlu'nun ise oyların yüzde 43'ünü aldığı belirtiliyor.
538 bölgedeki oy verme merkezleri sabah 08.00'de açıldı, akşam 21.00'de kapandı. İlk tura göre prosedür farklıydı; bu sefer sadece partiye üye olanların oy kullanma hakkı vardı. Geçtiğimiz Pazar günü yaklaşık 149 bin üye oy kullanmıştı. 106 bini eski, 43 bini yeni üyeydi.
STEFANOS KASSELAKİS KİMDİR?
2009 yılında Goldman Sachs'ın "risk yönetimi departmanı"nın arka ofisinde çalıştı. Ayrıca Washington'daki Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi isimli düşünce kuruluşunda çalıştı ve daha sonra Swift Bulk adlı nakliye şirketini kurdu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış2.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...3.Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntılar ortaya çıktı...4.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!5.Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar Mehmet Akif Ersoy'unkinden daha ağır...
6.ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör saldırısı önlendi'7.Konya hazır mı?8.Türkiye 'adaletsizlik rekoru' kırdı, AİHM tescil etti: 2 bin 420 kişi için daha hak ihlali kararı9.Konut sahibi olanlar dikkat! TCMB araştırma sonucu şok sonuç!10.Mahkeme karar verdi: AKP’li eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık hakkında tahliye!

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara ...

KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytin...

Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntı...

Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar...

Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar...


