'Şantaj' tartışması: 'Nasıl AKP'ye geçmek zorunda bırakıldıklarını biliyoruz'

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Ağustos 14 2024
YRP'li Mehmet Altınöz, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in “Belediye başkanları kendi öz iradeleriyle partimize katılıyor” sözlerine "Geçmek zorunda bırakıldılar" diyerek tepki gösterdi.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, “Belediye başkanları kendi öz iradeleriyle partimize katılıyor” diyen AKP Sözcüsü Ömer Çelik’e “Yeniden Refah Partisi’nden kendi hür iradeleriyle AK Parti’ye geçtiğini iddia ettiğiniz belediye başkanlarının her birinin nasıl bir hikaye ile AK Parti’ye geçmek zorunda bırakıldığını tek tek biliyoruz” diye tepki gösterdi.

CANLI YAYIN DAVETİ

Mehmet Altınöz’ün sosyal medya hesabından paylaşımı şöyle:

“Sayın Ömer Çelik, Yeniden Refah Partisi’nden kendi hür iradeleriyle Ak Parti’ye geçtiğini iddia ettiğiniz belediye başkanlarının her birinin nasıl bir hikaye ile AK Parti’ye geçmek zorunda bırakıldığını tek tek biliyoruz. Dahası, o ilçelerdeki vatandaşlarımız da bu ahlak yoksunu siyasetin farkında ve uygulamalarınız o vatandaşlarımızın da şu anda ana gündemi durumundadır. Sn. Çelik, eğer cesaretiniz varsa, kendinizi en rahat ifade edeceğiniz, yandaşınız olan bir televizyon kanalında sizi karşılıklı canlı yayına davet ediyorum. Sonuçta siz Türkiye’nin 2. büyük partisini temsil ediyorsunuz; biz de 3. büyük partisini temsil ediyoruz. Oturup şöyle enine boyuna bir konuşmamız çok iyi olmaz mı? Tüm iddialarınızı konuşalım.

'KARİZMANIZI FENA ÇİZDİRDİNİZ'

Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak ve bizi ikna etmek için ittifak taahhüdünü (protokolünü) nasıl imzaladığınızı, sonra o şartların hiçbirini yerine getirmeyişinizi ve millet gerçek yüzünüzü görmesin diye Yeniden Refah’a durmaksızın nasıl operasyon çekmeye çalıştığınızı da konuşalım! Buyurun, Hodri Meydan! Sn. Çelik, Belediyelerimizi çalarak bizden bir şey eksiltmediniz ama kamuoyunda kendi karizmanızı fena çizdirdiniz.”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, “Devletin sahip olduğu imkanları, kamunun gücünü kudretini, muhalefetin seçilmiş belediye başkanlarını şu ya da bu şekilde etki ve baskı altına alacak şekilde kullanmak hukuka uygun değildir. Adalete uygun değildir. Hakkaniyete uygun değildir. Bir partiden seçi

Bu haberler de ilginizi çekebilir