YÖK'ten Fransa'ya ilginç tepki: Fransızca bölümlerini fiilen kapatıyor
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Perşembe, Mayıs 10 2018
Fransa'da bazı siyasetçi ve yazarların Kur'an-ı Kerim'den bazı bölümlerin çıkarılması talebi sonrası YÖK'ten ilginç bir karar geldi.
Fransa'da eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile eski başbakanlardan Manuel Valls’ın da aralarında bulunduğu 300 siyasetçi ve yazarın Kuran'dan bazı ayetlerin çıkarılması talebi sonrası YÖK'ten açıklama geldi.
YÖK, Fransız dili ve edebiyatı ve Fransızca öğretmenliği bölümlerine öğrenci alınmamasına karar verdi.
YÖK'ün bu kısıtlama kararına gerekçe olarak “mezun-istihdam ilişkisi” ve Fransa ile “mütekabiliyet” hususu gösterildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.ESK Müdürü'ne suç duyurusu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







