Yeryüzü Mirasçıları Strazburg'da sahne aldı

Avrupa ve ABD turnesine geçtiğimiz hafta başlayan Ümit Nağmeleri, üçüncü durağı Strazburg’da sanatseverler ile buluştu. Ekranların sevilen ismi Reha Yeprem’in sunduğu Yeryüzü Mirasçıları, izleyenlere muhteşem bir akşam yaşattı.

SHABER3.COM

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC)’nin sanat ekibi tarafından hazırlanan Ümit Nağmeleri programı, 2024 Avrupa turnesine tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl Yeryüzü Mirasçıları adıyla sahne alan gösteri, Kopenhag ve Eindhoven’ın ardından Strazburg’da görücüye çıktı.

Strazburg ve çevre şehirlerden programa yoğun ilgi gösterildi. Büyük emek vererek gösteriye hazırlanan öğrencilerin performansları beğeni topladı. Sergilenen skeçler, okunan şiirler ve söylenen şarkılar izleyicileri hem ağlattı hem güldürdü.


Strazburg Dialogue Derneği ve IFLC ortaklığıyla gerçekleştirilen etkinlik, programdan birkaç saat önce kurulan kermes ile başladı. Yeryüzü Mirasçıları programına akın eden izleyiciler, Hizmet Gönüllüleri tarafından hazırlanan birbirinden güzel yiyeceklerden tatma imkanı buldu.

Gösterinin başlama saatinin yaklaşmasıyla, Ümit Nağmeleri’ni heyecanla bekleyen izleyiciler salonu doldurdu. Coşkuyla başlayan gösteri, yakalandığı kanser hastalığı sonucunda hayatını kaybeden KHK’lı öğretmen Fadime Güler’in kaleminden miras bıraktığı “Elveda” şiirinin seslendirilmesiyle yerini gözyaşlarına bıraktı.



Cezaevlerinde yaşanan trajikomik olayları anlatan ve masum insanlara terörist damgası vurulmasının absürtlüğünü sahneye taşıyan tiyatro ekibi, hislere tercüman olurken; Tanzanya’dan Said’in “itirazım var” performansı izleyenleri büyüledi.

Birbirinden güzel performansların ardından programın sonunda “Namın duyulsun” parçası hep bir ağızdan söylendi. Programın çıkışında ise duygu dolu gözler ve umut dolu gülümsemeler sanatseverlerin yüzünde bir aradaydı.



Katılımcılardan Ahmet Terzioğlu emeği geçenlere teşekkür ederek duygularını paylaştı: “Strazburg’da bugün çok yoğun bir yağış vardı. Programa gelirken yağmurda ıslandık. Programı izlediğimiz sürede de gözyaşlarıyla ıslandık. Şimdi de gayret, muhabbet ve umutla sırılsıklam olduk. Umut aşılayan mükemmel bir program ki en çok ihtiyacımız olan da o”.

Yeryüzü Mirasçıları, Avrupa turnesine Berlin, Offenbach ve Varşova’da devam ettikten sonra ABD’nin farklı eyaletlerinde sevenleriyle buluşacak.
<< Önceki Haber Yeryüzü Mirasçıları Strazburg'da sahne aldı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER