Gedik Holding, ithal edilen endüstriyel robotları yerli imkanlarla üretmeyi hedefliyor. Bu amaçla Robot Akademi'yi devreye alan holding, Ar-Ge faaliyetlerini arttırdı. CEO Mustafa Koçak, WOW Hotel'de yapılan Robot Yatırımları Fuarı'nda şu anda Türkiye'de kullanılan tüm endüstriyel robotların Almanya, Japonya ve Güney Kore'den ithal edildiğini belirtti.
Ar-Ge'ye büyük yatırımı yapıklarını anlatan Mustafa Koçak, şu açıklamalarda bulundu:
"Bundan 2 sene evvel Gedik Üniversitesi bünyesinde Robot Akademisi'ni devreye aldık. Burada robotik ürünler hakkında teorik ve uygulamalı eğitimler veriyoruz. Dileğimiz fabrikaların istihdam edeceği gençlerin, bilhassa yeni nesil teknisyenlerin, direk bir yere başvurduğunda bu konuda yetişmiş olmaları. Bu da endüstriyel robotlar ve kullanımları hakkında gerekli eğitimi almış elemanların istihdam edilmesine olarak verir. Bundan böyle bireyler, üretimde karar verici mekanizmanın içinde olmalı. Bireyleri üretimin içinden çıkarıp karar verici aşamaya, planlayıcı olmaya ve beyin kısmına getireceğiz."
Gedik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde Mekatronik Mühendisliği Bölümü olduğunu dile getiren Koçak, şöyle devam etti:
"Gedik Holding ve Gedik Üniversitesi olarak el ele veriyor, Ar-Ge faaliyetleri yürütüyoruz. Hedefimiz Türkiye'de yerli sanayinin kendi kendine yetmesi. Yani kendi robotumuzu, trenimizi, otomobilimizi, uçağımızı yapmalıyız. Bu anlayışla hükümetin yerli otomobil projesinde biz de yer almayı temenni ediyoruz. "
Gedik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Dilbal da Robot Akademisi'ne değindi. Teknik elemanlara, operatörlere eğitim verdiklerini bildiren Dilibal, konuların teorik ve Pratik olarak anlatıldığını sözlerine ekledi.
CİHAN