Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması

Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması -Ispartadaki eğitim kurumlarında, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasıyla ilgili gerekli düzenlemeler yapıldı


ISPARTA (A.A) - Ispartada 12 yıllık zorunlu eğitim hazırlıkları kapsamında ilköğretim okullarının, ilkokul, ortaokul ve imam-hatip ortaokullarına dönüşümünün tamamlandığı bildirildi.
     Milli Eğitim Müdür Vekili Rahmi Ulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 12 yıllık zorunlu eğitim hazırlıkları kapsamında kentteki ilköğretim okullarının, ilkokul ve ortaokul olarak planlandığını, ayrıca Hilmi Dilmen İlköğretim Okulunun da Isparta Merkez İmam-Hatip Ortaokulu olarak düzenlendiğini söyledi.
     İlgili yasa gereği ilkokul, ortaokul ve imam-hatip ortaokullarının bağımsız olarak kurulmasına özen gösterildiğini anlatan Ulu, köy ve beldelerdeki ilköğretim okullarının ise fiziki şartlar yüzünden aynı binada ilkokul ve ortaokul olarak düzenlendiğini kaydetti. Ulu, bu okullarda bakanlığın isteği üzerine kademeli geçiş uygulanacağını ve 3 yıl sonra bu okulların, müstakil ilkokul ve müstakil ortaokul olacaklarını ifade etti.
     İlkokulların 1. sınıfa, ortaokulların da 5. sınıfa öğrenci kaydı alacaklarını dile getiren Ulu, ilkokul 1. sınıfların kayıt listelerinin yayınlandığını ve velilerin e-okul sisteminden bilgi alabileceklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER