Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması

Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması -Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Baytemur: -Okula başlama yaşı 6 olarak devam etmeli


MALATYA (A.A) - Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur, okula başlama yaşının 6 olarak devam etmesi gerektiğini savundu.
     Baytemur, yaptığı yazılı açıklamada, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında başlaması düşünülen 4+4+4 kademeli eğitim uygulamasında çocukların okula başlama yaşının 72 aydan 60-66 ay aralığına çekilmiş olmasının eleştirildiğini belirtti.
     Düzenlemeyle 60-66 ay aralığında olan çocukların velisinin onayıyla, 66 ayını dolduran çocukların ise zorunlu olarak birinci sınıfa kayıt yaptırılacağını ifade eden Baytemur, bunun bilimsel bir dayanağının bulunmadığını ileri sürdü.
     Eğitim sisteminin çocukların üzerinde olumsuz etkiler yaratacağını ileri süren Baytemur, Türkiyede 1983-1985 eğitim-öğretim yıllarında 5 yaş çocuklarının ilköğretime alınmalarının denendiğini, uygulamanın başarısızlıkla sonuçlanması üzerine vazgeçilmiş olduğunu belirtti.
     Baytemur, Okula başlama yaşı 6 olarak devam etmeli. Bilimsel gerçekler yok sayılarak, 6 yaş altındaki çocukların ilkokula başlatılması çocuklarımıza ve ailelerine yapılacak en büyük kötülük olacaktır ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER