Zonguldak M Tipi Kapalı Cezaevindeki yangın

Zonguldak M Tipi Kapalı Cezaevindeki yangın -Cezaevinde hasar tespit çalışmaları sürüyor -Zonguldak Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yılmaz: -İlk tespitlere göre yangının kalorifer bacasından kaynaklandığını düşünüyoruz


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevindeki yangın sonrası hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
     Zonguldak Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali İrfan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Kasımda çıkan yangında cezaevinin C ve D bloklarının çatısının hasar gördüğünü söyledi.
     Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü yetkililerinin cezaevinde incelemeler yaptığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
     İlk tespitlere göre yangının kalorifer bacasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Yangında cezaevinin çatısının dışında hasar gören bölüm yok. Sadece aşırı ısınmadan dolayı bazı duvarlarda sıva çatlakları ve söndürme çalışmaları sırasında oluşan küçük çaplı hasarlar var. Amacımız çatının onarımıyla birlikte cezaevini genel bir bakımdan geçirmek. Badana ve boya ihtiyaçlarını da gidermeyi düşünüyoruz. Hasar tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra ihaleye çıkılarak, en kısa zamanda iş bitirilecektir. Otomatik yangın söndürme sistemi kurulması da planlanıyor.
     Yılmaz, cezaevindeki mahkumlardan tutukluların Karabüke gönderildiğini, duruşması olanların da kente getirilmesinde herhangi sorun yaşanmadığını kaydetti.
     Zonguldak Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevinin çatısında 29 Kasımda çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürülmüş, 425 mahkumdan 290ı Karabüke, 100ü Boluya, 12si Ankaraya ve 23ü Bartına nakledilmişti.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Zonguldak M Tipi Kapalı Cezaevindeki yangın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER