Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Uğur:

Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Uğur: -Düzenli fiziksel aktiviteyi yaşam tarzı haline getirerek, yeterli ve dengeli beslenerek, diyabetten geleceğimizi koruyalım


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Aslıhan Külekçi Uğur, düzenli fiziksel aktiviteyi yaşam tarzı haline getirerek, yeterli ve dengeli beslenerek diyabetten korunulması gerektiğini bildirdi.
     Uğur, 12-18 Kasım Dünya Diyabetliler Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, diyabetin, başta karbonhidratlar olmak üzere protein ve yağ metabolizmasını ilgilendiren bir metabolizma hastalığı olduğunu belirtti.
     Hastalığın kendisini kan şekerinin sürekli yüksek olmasıyla gösterdiğini anlatan Uğur, şunları kaydetti:
     Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada 180 milyon kişinin şeker hastası olduğu ve 2025 yılında bu sayının 300 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor. Türkiyede gizli diyabet de dahil 5 milyon diyabetli bulunmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü tarafından açıklanan bu veriler her geçen gün artmaktadır. Diyabet genetik olduğu kadar, bazı hastalık ya da sağlık durumlarından sonra da görülebilmektedir. Risk altında olanların başında ailesinde diyabet hastalığı tanısı olanlar, pankreas bozuklukları ve enfeksiyonları ve fazla kilolu olma durumları gelmektedir. Düzenli fiziksel aktiviteyi yaşam tarzı haline getirerek, yeterli ve dengeli beslenerek, diyabetten geleceğimizi koruyalım.
    
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Uğur: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER