Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Uğur:

Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Uğur: -Toplum bilincinin geliştirilmesi kanserle mücadelede etkili yöntemlerin başında gelmektedir


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Aslıhan Külekçi Uğur, toplum bilincinin geliştirilmesinin kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin başında geldiğini bildirdi.
     Uğur, Meme Kanseri Bilinçlendirme Ve Farkındalık Ayı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kanserin önemli bir halk sağlığı sorunu olarak gündemdeki yerini koruduğunu belirtti.
     Sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sıradaki kanserin, yol açtığı sakatlıklar ve tedavisindeki yüksek maliyetler nedeniyle iş gücününün yanı sıra ülke ekonomisinde çok ağır kayıplara neden olduğunu anlatan Uğur, şunları kaydetti:
     Kanser konusunda toplumda farkındalık sağlanması ve toplum bilincinin geliştirilmesi kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin başında gelmektedir. Halkımızı bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık kazandırma çalışmalarına yoğunluk verilmesi kanser mücadelesinde oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Meme kanserinde birincil korunma mümkün olmadığı için ikincil korunma olan erken teşhis önemlidir. Meme kanserine erken tanı konulduğu taktirde beklenen yaşam süresi uzatılabilmekte, bazen de tamamen iyileşme sağlanabilmektedir. Bu bakımdan kadınların erken tanının önemini bilmeleri ve bu yönde bilgilendirilmeleri gerekmektedir.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Uğur: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER