Zonguldak Belediye Başkanı Akdemir:

Zonguldak Belediye Başkanı Akdemir: -Festival, bir kentin tanıtımı, güzelliklerini ve kültürünü başka kültürlere nakletmektir


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Festival, bir kentin tanıtımı, güzelliklerini ve kültürünü başka kültürlere nakletmektir dedi.
     Akdemir, belediyeye ait Kapuj plajında yaptığı basın toplantısında, Karadeniz Uluslararası 12. Kültür ve Sanat Festivalinde herhangi bir olayın yaşanmamasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Zonguldak halkının festival boyunca ünlü sanatçıların yanı sıra çeşitli etkinlikleri izleme fırsatı bulduğunu anlatan Akdemir, şöyle konuştu:
     Zonguldakın kültür şehri olması nedeniyle vatandaşımız için her şeyi yapmaya çalıştık. Festival bir kentin tanıtımı, güzelliklerini ve kültürünü başka kültürlere nakletmektir. Özellikle biz uluslararası şenlikler yapıyoruz. 6 ülkeden gelen çocuklarımız bağımsızlık simgemiz olan bayrağımızı ve Atatürk posterini taşıdılar. Bu çok anlamlıdır. Ülkelerine döndüklerinde Türk misafirperverliğini, dostluğunu, kardeşliğini ve sevgi paylaşımını en iyi şekilde taşıyacaklardır diye düşünüyorum. Karadeniz Uluslararası 12. Kültür ve Sanat Festivalini Zonguldaka yakışır bir şekilde tamamladık.
     Bir gazetecinin, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldızın festivallere neden katılamadığı sorusu üzerine Akdemir, Vali Ayyıldız festivalin birinci günü izinliydi. Daha sonraki günler de hastası olduğu için etkinliklere katılamadı. Kendisiyle ilgili bir sorunumuz yok dedi.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Zonguldak Belediye Başkanı Akdemir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER