Zonguldakta cinsel istismar iddiası

Zonguldakta cinsel istismar iddiası -Kentte 14 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu 6 sanıktan 5i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta 14 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu 6 sanıktan 5i, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     Ereğli Kız Yetiştirme Yurdundan kaçtığı öne sürülen S.Bye farklı zamanlarda cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesinde Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, Cebir, tehdit ve hile kullanarak kişi hürriyetini yoksun kılma suçlarından haklarında dava açılan tutuklu sanıklar S.K. (16), S.K. (27), T.K. (19), S.Ç. (23), H.K ve B.Knın (18) yargılanmasına başlandı.
     Kapalı olarak görülen ilk duruşmaya, tutuklu sanıklar ve avukatları katıldı. Duruşmanın kapalı olması nedeniyle tutuklu sanıkların yakınları mahkeme salonuna alınmadı.
     Tutuklu sanıkların suçlamaları kabul etmediği duruşmada, mahkeme heyeti mevcut delil durumu, suçun vasfı ve niteliğini göz önüne alarak sanıklardan S.K. (27), T.K. (19), S.Ç. (23), H.K ve B.Knın (18) tutuksuz yargılanmasına, S.Knın (16) ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.
     Duruşma salonuna alınmayan ve adliye önünde bekleyen sanık yakınlarının, tahliye kararı üzerine büyük sevinç yaşadığı görüldü.
     Yakınlarının serbest bırakılmasını alkışlarla sanık yakınları Adalet sen bizim her şeyimizsin ve Yaşasın adalet sloganları atarak tahliye kararını kutladı.
     Kalabalık, daha sonra polis tarafından adliye önünden uzaklaştırıldı.
     Ereğli Kız Yetiştirme Yurdundan kaçtığı öne sürülen S.Bye farklı zamanlarda cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan S.K. (16), S.K. (27), T.K. (19), S.Ç. (23) ve B.K. (18) çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı. Sanıklardan H.K ise daha sonra yakalanarak, cezaevine konulmuştu.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı/Ferdi Akıllı/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Zonguldakta cinsel istismar iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER