Zirve Üniversitesi sağlık sektörüne giriyor

Zirve Üniversitesi sağlık sektörüne giriyor -Rektör Prof. Dr. Kısa: -Türkiyede her 10 kişiden 3ü obez, Obezite ciddi bir sağlık sorunu


GAZİANTEP (A.A) - Zirve Üniversitesinde hemşirelik, fizyoterapi ve rehabilitasyon, beslenme ve diyetetik bölümleri açıldı.
     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa, yeni açılan bölümler hakkında bilgi verdi.
     Türkiyede ciddi anlamda hemşire açığı bulunduğunu ifade eden Kısa, şunları kaydetti:
     Türkiyede her 10 kişiden 3ü obez. Obezite ciddi bir sağlık sorunu. Bu nedenle beslenme ve diyetetik mezunlarına ihtiyaç bulunmakta. Aynı şekilde Türkiyenin yüzde 12,29u yani 8 milyondan fazla vatandaş özürlü. Rakamların bu kadar ciddi boyutta olması fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanlarına olan ihtiyacı arttırmakta. Üniversite olarak bu ihtiyaçlar doğrultusunda sağlık fakültesi bölümlerini açtık.
     Açılan bölümlere bu yıl öğrenci alacaklarını ve puanları tercih edecek öğrencilerin puanına göre belirleneceğini aktaran Kısa, bölümlerde yüzde 100, yüzde 50 ve yüzde 25 burs seçenekleri bulunduğunu aktardı.
     Sağlım bilimleri fakültesinde toplam kontenjan sayısını 180 olduğunu bildiren Kısa, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Türkiyede uzaktan eğitim lisans programları olan üniversite sayısı 50ye çıktı. Uzaktan eğitim yüksek lisans programı bulunan Zirve Üniversitesi, lisans bölümleriyle de bu yıl ilk defa eğitim verecek. Yönetim bilişim sistemleri, endüstri mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği bölümlerini uzaktan eğitim ile okumak isteyenler için tam burslu ve ücretli toplamda 50 kontenjan ayrıldı. Tüm uzaktan eğitim lisans programının yıllık ücreti ise 6 bin lira olarak belirlendi. Yönetim Bilişim Sistemleri TM 1, Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümleri MF 4 puan türünde öğrenci alacak.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Zirve Üniversitesi sağlık sektörüne giriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER