Zeytinli ve biber soslu hamsiye ilgi

Zeytinli ve biber soslu hamsiye ilgi -İneboludaki balık işleme tesisinde üretilen zeytinli ve biber soslu hamsi, yurt içindeki yoğun ilginin ardından yurt dışına da ihraç edilmeye başladı -Eksi 40 derecede şoklanıp 24 saat tuzda


KASTAMONU (A.A) - Kadir Yıldırım - İneboludaki balık işleme tesisinde üretilen zeytinli ve biber soslu hamsi, yurt içindeki yoğun ilginin ardından yurt dışına da ihraç edilmeye başladı.
     Eksi 40 derecede şoklanıp 24 saat tuzda bekletilen hamsi, kılçığı ayıklandıktan sonra biberli yeşil zeytinle veya biberli sosla sarılıp paketleniyor.
     İşletmeci Rasim Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zeytinli ve soslu salamura hamsi siparişlerini karşılamakta zorlandıklarını belirterek, iç piyasanın yanı sıra KKTC ve Azerbaycana da ihracat yaptıklarını söyledi.
     Hamsi sezonunun başlamasıyla üretimin arttığını vurgulayan Yıldırım, Palamudun ardından gecikmeyle de olsa hamsi sezonu başladı. Tesisimizde hamsiyi işleyerek farklı lezzetlerde satışa sunuyoruz. En fazla ilgiyi ise zeytinli ve soslu hamsi görüyor diye konuştu.
    
     -Hamsi tuzda pişip salamura oluyor-
    
     Zeytinli ve soslu hamsinin üretim süreci hakkında bilgi veren Yıldırım, şöyle konuştu:
     Hamsiyi önce soğuk hava deposuna alarak eksi 40 derecede 24 saat tutup şoklama yapıyoruz. Daha sonra eksi 25 derecede muhafazaya alıyoruz. Ardından balığı ayıklayıp kılçığını çıkartıyoruz.
     Sonra tuza yatırıp, 24 saat bekletiyoruz. Hamsi, tuzda pişerek salamura oluyor. Tuzdan çıkardıktan sonra da 6 saat boyunca tatlı suda bırakarak, yoğun tuzdan arındırıyoruz. Bu işlemlerin peşinden hamsiyi, biberli yeşil zeytine sarıyoruz.
     Soslu hamsiyi ise biber sosuyla üretiyoruz. Her iki üründe de mısır yağı ve özel sirke kullanıyoruz. Özel ambalajındaki zeytinli ve soslu hamsinin 3 ay içinde tüketilmesi gerekiyor
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Zeytinli ve biber soslu hamsiye ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER