Zeytinköyde sosyo ekonomik dönüşüm çalışmaları

Zeytinköyde sosyo ekonomik dönüşüm çalışmaları -Antalya Valisi Altıparmak: -Suça karışmış insanların bölgeyi yavaş yavaş terk ettiğini görüyoruz. Ama gayemiz terk etmeleri değil, tamamen çözüme ulaşmak, onları da kazanmak, yararlı


ANTALYA (A.A) - Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, uyuşturucu madde ile mücadele konusunda sık sık gündeme gelen Zeytinköy bölgesinde suça karışmış insanların bölgeyi terk ettiğini, ancak asıl gayelerinin sorunu tamamen çözerek, suça karışmış insanları da kazanmak olduğunu söyledi.
     Altıparmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, madde bağımlıları ile mücadele konusunda adı ülke gündemine taşınan Zeytinköy bölgesinde ciddi bir dönüşüm yaşandığını belirtti.
     Antalyada göreve başlamadan önce Zeytinköy bölgesinin girilemeyen bölge olarak nitelendirildiğini ifade eden Altıparmak, Girilemiyorsa orada devlet yoktur dedik ve yaptığımız çalışmalarla oraya girildiğini gösterdik dedi.
     Zeytinköy bölgesi için ilgili kurumların girişimleriyle sosyo ekonomik dönüşüm projesi hazırladıklarını dile getiren Altıparmak, bölgede sorun teşkil eden 70 civarında metruk binayı yıktıklarını, imar sorunlarının çözülmesi için de devreye girdiklerini kaydetti.
     Bölgede halkın katılımını sağlayacak sosyal aktiviteler düzenlediklerini anlatan Altıparmak, eğitim ve spor alanlarında çeşitli kurslar düzenleyerek bölgede suça meyilli insanları suçtan uzak tutmayı amaçladıklarını belirtti.
     Ayrıca bölgede okullardaki öğretmenlerin öğrencilerinin evlerini ziyaret ederek, velileriyle bir araya geldiklerini ifade eden Altıparmak, şunları söyledi:
     Öğretmenlerimiz girilemeyen denilen yerlere girdiler. En büyük övünç kaynağımız da okula giden çocuklara uyuşturucunun bulaşmaması. Bu çalışmalar basite alınmayacak kadar önemli. Suça karışmış insanların bölgeyi yavaş yavaş terk ettiğini görüyoruz. Ama gayemiz terk etmeleri değil, tamamen çözüme ulaşmak, onları da kazanmak, yararlı insanlar olmalarını sağlamak.
     Bölgede madde bağımlılarına yönelik sık sık operasyonlar yaptıklarını ifade eden Altıparmak, bölgede hızlı değişen bir nüfus hareketinin olduğunu, hayata geçirilen projelerle bölgenin daha sağlıklı hale getirileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Zeytinköyde sosyo ekonomik dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER