Zeyniler Kabristanı eski kimliğine kavuştu

Zeyniler Kabristanı eski kimliğine kavuştu


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarının ardından Zeyniler Kabristanı eski kimliğine kavuştu.
     Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursanın manevi kimliğini oluşturan önemli şahsiyetlerin mezar taşlarını restore ettiği çalışmalar kapsamında, Zeyniler Kabristanı düzenlenerek, eski güzelliğine kavuşturuldu.
     Büyükşehir Belediyesinin Bursanın tüm tarihi kimliğini ortaya çıkardığına işaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmanlıya 130 yıl başkentlik yapan Bursada, son 8-10 yılda medeniyetin izlerini ayağa kaldırmaya yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Osmanlının ilk 6 padişahına ev sahipliği yapan Bursada 93 ayrı hazire alanında tarihe tanıklık eden izleri ortaya çıkarıyoruz dedi.
     Kentin 93 farklı noktasında yaklaşık bin 100 mezar taşının arkeolog ve sanat tarihçileri tarafından temizlenip, restore edildiğini ve güvenli bir şekilde yerine konulduğunu hatırlatan Altepe, Zeyniler Kabristanında Bursanın kültüründe önemli olan zatların mezarları bulunuyor. Burası çalışmalardan önce darmadağın bir haldeydi. Restorasyon çalışmalarıyla yeniden düzenlendi. Ruhani şehir Bursada Zeyniler Kabristanı, ecdada ve bu kente yakışır bir hale geldi. Fatihin hocası, İstanbul-un ikinci kadısı Molla Hüsrevin de mezarı burada bulunuyor diye konuştu.
    
     Muhabir : Bursa/Tarık Üzgün
     Yayıncı : Murat Taydaş
<< Önceki Haber Zeyniler Kabristanı eski kimliğine kavuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER