Zeugma Müzesi ve Zeugma Antik Kentine

Zeugma Müzesi ve Zeugma Antik Kentine ödül verilmesi -Kültür ve Turizm Bakanı Günay: Bu değerlendirmeye katkı yapan Seçici Kurul üyelerine ve Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha kamuoyu önünde teşekkürlerimi sunarım


GAZİANTEP (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Zeugma Müzesi ve Zeugma Antik Kentine ödül verilmesiyle ilgili Bu değerlendirmeye katkı yapan seçici kurul üyelerine ve Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha kamuoyu önünde teşekkürlerimi sunarım dedi.
     Günay, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün, 2012 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülünü arkeoloji dalında Zeugma Antik Kenti ve Mozaik Müzesine vermeyi uygun bulduğunu anımsattı.
     Günay, açıklamasında şunları kaydetti:
     Yoğun mesaisi arasında kültür ve sanata her zaman büyük önem veren ve bu alanlardaki çalışma ve gelişmeleri yakından takip eden Cumhurbaşkanımızın bu değerlendirmesi bizim için büyük bir onurdur. Bu değerlendirmeye katkı yapan seçici kurul üyelerine ve Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha kamuoyu önünde teşekkürlerimi sunarım.
     Zeugma Mozaik Müzesi, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, Gaziantepteki bütün sivil ve resmi kurum ve kuruluşların ve elbette Zeugma kazısı ekibiyle Bakanlığımın Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü çalışanlarının ortak ilgisi, katkısı ve yoğun emeğinin sonucudur.
     Bu ortak emeği temsilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak almış olduğumuz ödülün belgeleri, en kısa zamanda gerekli teşhir ve koruma önlemleri alınarak, Zeugma Mozaik Müzesinde sergilenecektir.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Zeugma Müzesi ve Zeugma Antik Kentine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER