Zanlıları takip ederken kazada ölen polis

Zanlıları takip ederken kazada ölen polis memuru son yolculuğuna uğurlandı -Polis memuru Mehmet Yerlikayanın cenazesi memleketi Çelikhanda toprağa verildi


ADIYAMAN (A.A) - Nurdağı ilçesinde zanlıları takip ederken geçirdiği trafik kazası sonucu vefat eden polis memuru Mehmet Yerlikayanın (36) cenazesi, memleketinde toprağa verildi.
     Nurdağındaki törenin ardından uzun araç konvoyuyla Çelikhandaki baba evine getirilen Yerlikayanın cenazesi, yakınlarınca karşılandı. Bu esnada fenalık geçiren Yerlikayanın bazı yakınlarına burada bekletilen ambulansta müdahale edildi.
     Daha sonra Çelikhan Cumhuriyet Meydanında düzenlenen cenaze töreninde konuşan Adıyaman Müftü Yardımcısı Mehmet Öztürk, şehitliğin büyük bir mertebe olduğuna değinerek, şunları kaydetti:
     Bu kardeşimiz Peygamber efendimize gidiyor. Peygamberimize bir yolcu, bir misafir gönderiyoruz. Bu şehidimiz vatan için verdiğimiz ne ilk şehidimiz ne de son şehidimizdir. Tarih boyunca nice şehitler verdik. Bu şehidimiz asayiş olayında hayatını kaybetmiştir. Bir izin gününde duyduğu anonsu dinledikten sonra otomobiliyle zanlıları takip ederken şehit oldu. Şehitlik mertebesine ulaştı. Öyle bir mertebe ki kimseye kolay kolay nasip olmaz. Şehitlik basit bir ölüm değildir.
     Polis memuru Yerlikayanın cenazesi törende yapılan konuşmanın ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Çelikhan Şehir Mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.
     Cenaze törenine Yerlikayanın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adıyaman Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Çelikhan Kaymakamı Murat Uz, Belediye Başkanı Mehmet Bora ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     Bu arada cenaze nedeniyle her yerin bayraklarla donatıldığı Çelikhanda, cenaze törenindeki Kürtçe ve Türkçe ağıtlar, katılımcıları göz yaşlarına boğdu.
     7 çocuklu Yerlikaya ailesinin 2. çocuğu olan Mehmet Yerlikayanın evli ve 2 çocuk babası olduğu, yaklaşık 2 ay önce de kayınpederini kaybettiği öğrenildi. Malatya Polis Meslek Yüksek Okulundan 2000 yılında mezun olan Yerlikaya, Hatay ve Diyarbakırda görev yaptığı, 4 yıldan beri de Gaziantepin Nurdağı ilçesinde çalıştığı belirtildi.
     Nurdağında telsizden duyduğu anons üzerine özel aracıyla zanlıları takip etmeye başlayan polis memuru Yerlikaya, Osmaniye sınırında otomobilinin devrilmesi sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Osmaniye Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Mustafa Aloğlu / Mehmet Öztaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Zanlıları takip ederken kazada ölen polis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER