Zağnos ve Tabakhane Deresinin üzerinin açılması

Zağnos ve Tabakhane Deresinin üzerinin açılması çalışmaları -Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Dere ıslahı projesinin tamamlanmasıyla Zağnos ile Tabakhane Vadisi gerçek kimliğine kavuşacak ve dereler özgür akacak


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, dere ıslahı projesinin tamamlanmasıyla Zağnos ile Tabakhane Vadisinin gerçek kimliğine kavuşacağını ve derelerin özgür akacağını bildirdi.
     Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Zağnos ile Tabakhane Deresinin üzerlerini açarak, bu iki önemli vadiyi tekrar eski kimliklerine kavuşturmayı amaçladıklarını belirtti.
     Derelerin üzerinin açılması çalışmasına paralel olarak İller Bankası tarafından yapılan yağmur ve kanalizasyon sularının ayrılması proje çalışmasının tamamlandığını ifade eden Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:
     Yağmur ve kanalizasyon ayrıştırma çalışmalarını Çamoba köyüne uzatarak o bölgedeki kanalizasyon sularının dere yatağına karışmasının önüne geçmeyi amaçladık. Bu amaçla daha önce iki adet tensip bendi yaptığımız Zağnos Vadisi güzergahında yeni iki adet tensip bendinin yapımına başlandı. Bu projeyi DSİ ile ortaklaşa yapıyoruz. Zağnos ve Tabakhane Vadisi, yapılmakta olan ve bitme aşamasına gelen dere ıslahı projesinin tamamlanmasıyla gerçek kimliğine kavuşacak ve iki vadimizdeki derelerimiz özgür akacak.
    
     Muhabir: Cenk Yavuz Usta
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Zağnos ve Tabakhane Deresinin üzerinin açılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER