Zafer Kalkınma Ajansının Doğrudan Faaliyet Desteği

Zafer Kalkınma Ajansının Doğrudan Faaliyet Desteği Programı -Yönetim Kurulu toplantısında, program kapsamında sunulup başarılı bulunan 4 projenin desteklenmesi onaylandı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Zafer Kalkınma Ajansının Yönetim Kurulu toplantısında, Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında sunulan ve başarılı bulunan 4 projenin desteklenmesine karar verildi.
     Ajans Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, bir otelde düzenlenen toplantıda, bu yıl yeni mali destek programı başlatılması yönünde karar alındığı bildirildi.
     Programın sosyal ve beşeri kalkınmaya öncelik vermesi, bu çerçevede sivil toplum kuruluşlarının ve kamuya ait sosyal projelerin desteklenmesinin öngörüldüğü ve gelecek toplantıda programın kapsamının netleştirileceği bilgisi verilen açıklamada, bu yıl Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşakta sosyal girişimcilik ve sosyal projelere önemli mali destekler verilmek üzere yeni bir proje teklif çağrısı başlatabileceği vurgulandı.
     Açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Toplantıda 2012 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında Zafer Kalkınma Ajansına sunulup başarılı bulunan, Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü TR33 Bölgesinin Yenilenebilir Enerji Potansiyelinin ve Stratejik Alt Bölgelerinin Tespiti, Manisa Valiliği Manisa Turizm Marka Kent Stratejik Kalkınma Planı, Manisa Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğü İl Acil Yardım Planı Çerçevesinde Afet Yönetimi ile Saruhanlı Belediyesi Saruhanlı Yaş Meyve Sebze Üretiminde Katma Değerin ve Pazar Payının Artırılması projelerinin desteklenmesi onaylandı. 29 Haziranda başvuruya açılan programa 30 Kasıma kadar başvuru yapılabilecek. Program stratejik araştırma, planlama ve fizibilite gibi çalışmalara 50 bin liraya varan miktarlarda hibe desteği sağlıyor. Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşaktan özel sektör harici kurum ve kuruluşlar www.zafer.org.tr internet adresinde detayları bulunan programa başvurabiliyor
    
     -Japonyaya çalışma ziyareti ve fuara katılım kararları-
    
     Toplantıda, bu yıl Japonyanın Tsukuba ve Osaka kentlerine teknik çalışma ziyareti düzenlenmesi, Tsukuba bilim şehrinin incelenmesi, bölgeyle ilgili bazı sektörlerde iş görüşmeleri yapılması, ayrıca yerel yönetim ve idarelerle tecrübe paylaşım toplantıları gerçekleştirilmesine karar verildiği duyurulan açıklamada, turizm alanında illerin tanıtımını yapmak üzere 6-9 Aralıkta İzmirde gerçekleştirilecek Travel Turkey Fuarına ortak katılım sağlanmasının kararlaştırıldığı ifade edildi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Zafer Kalkınma Ajansının Doğrudan Faaliyet Desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER