Zafer Haftası

Zafer Haftası -CHP Uşak Milletvekili Yılmaz: 26 Ağustos yeniden dirilişin günüdür


UŞAK (A.A) - CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, 26 Ağustos tarihinin, Türk milleti için yeniden diriliş günü olduğunu ifade etti.
     Yılmaz, Zafer Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türk Ordusunun 26 Ağustos 1922 sabahı Başkomutan Mustafa Kemal Atatürkün emriyle işgalci güçlere karşı taarruz başlattığını ve bu taarruz sonucu vatan topraklarının işgal güçlerinden arındırıldığını anımsattı.
     Türkiyenin, bugün içinde bulunduğu durumun 1922 yılından pek farklı olmadığını savunan Yılmaz, şu görüşleri dile getirdi:
     26 Ağustos, yeniden dirilişin günüdür. 26 Ağustos en kutsal ve temel hak olan yaşama hakkı elinden alınmak istenen bir ulusun, sımsıkı bir yumruk gibi istilacıların suratına patladığı gündür.
     Bugün Türkiyenin içinde bulunduğu durum ise pek çok yönden değerlendirildiğinde bir işgal durumudur. Ülkenin dört bir yanında yükselişe geçen terör olayları, patlayan bombalar, daha konuşmayı bile öğrenemeden toprak olan küçücük bebekler, bu saldırılar karşısında elinden ağlamaktan başka hiçbir şey gelmeyen AKP hükümeti yetkililerinin basiretsizliğini ve teslimiyetini ortaya koymaktadır. Türkiye, devamlı olarak her alanda saldırıya uğramakta ve küçük düşürülmekte ancak buna karşın ne düşürülen uçağımızın, ne verilen şehitlerimizin ne de hayatını kalleş saldırılarda kaybeden küçücük bebelerimizin hesabı hükümet tarafından sorulabilmektedir. Bu gerçeklikler altında ne yazık ki, bu yıl Zafer Haftasını buruk kutluyoruz
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER