YYÜlü öğrenciler için modern yurtlar

YYÜlü öğrenciler için modern yurtlar -Kentte geçen yıl meydana gelen depremlerden sonra inşa edilen yurt binaları, güvenliği ve yaşam standardı ile göz dolduruyor -Rektör Battal: -Mevcut binalarımızı güçlendirip, yeni binalar i


VAN (A.A) - Vanda geçen yıl meydana gelen depremlerden sonra Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) yerleşkesinde yaptırılan yurt binaları, güvenliği ve yaşam standardı ile göz dolduruyor.
     Kentte 23 Ekim ve 9 Kasım 2011de yaşanan depremlerde hasar gören YYÜ yerleşkesindeki fakülte ve yurt binalarında yapılan güçlendirme çalışmaları tamamlandı.
     Depremlerin ardından öğrencilerin barınma sorununu gidermek için inşa edilen yurt binaları ise kısa sürede tamamlanarak yeni eğitim öğretim dönemine hazır hale getirildi.
     Yaklaşık 13 bin öğrencinin barınma sorununu giderecek olan yurt binalarını basın mensuplarına tanıtan YYÜ Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, yeni yapılan yurtların 4 yıldızlı otel konforunda olduğunu belirtti.
     Üniversitedeki öğrenci sayısının bu yıl itibarıyla 23 bin dolayında olacağını vurgulayan Battal, bu öğrenciler arasından yurt başvurusunda bulunacakların sayısını 13-15 bin olarak tahmin ettiklerini söyledi.
     Battal, yerleşkede bu yıl faaliyete geçen 13 bin öğrenci kapasiteli yurtların, talebi karşılayacak durumda olduğunu bildirerek, şöyle konuştu:
     Öğrencilerimizin yüzde 25, 30u Vanlı. Bu öğrencilerimiz önceden yurt talebinde bulunmuyordu. Ancak yeni yurt binalarını gördükten sonra onlar da öyle tahmin ediyoruz ki yurt talebinde bulunacak. Özellikle depremlerde evleri ağır hasar gören ve henüz evlerine taşınmamış olan ailelerin çocukları bizden yurt talep edecek. Bunları da dikkate alarak söylüyoruz ki yurt için başvuracak öğrencilerimizin yüzde 95inin ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde kapasitemiz var. Mevcut binalarımızı güçlendirip, yeni binalar inşa ederek üniversitemizi, yaşam güvenliği ve standardı açısından Türkiyenin önde gelen üniversitelerden biri haline getirdik.
     Depremden önceki yurt kapasitesinin 3 bin dolayında olduğunu anımsatan Battal, 13 bin kapasiteye çıkarılan yurtlarda öğrencilerin rahatlığı için her şey düşünüldüğünü dile getirdi.
    
     Muhabir: Özkan Bilgin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber YYÜlü öğrenciler için modern yurtlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER