YYÜde Veteriner Öğrenci Kongresi düzenlenecek

YYÜde Veteriner Öğrenci Kongresi düzenlenecek


VAN (A.A) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediği Veteriner Öğrenci Kongresinin bu yıl ikincisini düzenliyor.
     Bu yıl uluslararası olarak düzenlenecek kongre, 05-07 Aralık 2012 tarihleri arasında YYÜ Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.
     Hayvancılığın önemli sorunlarının, veteriner hekimliği eğitiminin, mesleki etik kurallarının ve bilimsel anlamda güncellenen bilgilerin sergilenip tartışılacağı kongreye, yurt içi ve yurt dışından veteriner öğrenciler ile kamu ve özel sektörden birçok uzman katılacak.
     Kongreye, Türkiyenin 10 üniversitesinden 70, İran ve Azerbaycan üniversitelerinden 25 öğrencinin katılacağı belirtilirken, 5 Aralık 2012 Çarşamba günü açılış töreninin yapılacağı bildirildi.
     2. Uluslararası Veteriner Öğrenci Kongresinde Prof. Dr. Erol Alaçamın mesleki bilgi ve tecrübelerini öğrencilere aktaracağı ifade edildi.
     Ayrıca kongrede, bilimsel çalışmaların yanı sıra gezi, müzik dinletisi, sıra gecesi gibi sosyal etkinliklere de yer verileceği belirtildi.
    
     Muhabir: Cemal Aşan / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber YYÜde Veteriner Öğrenci Kongresi düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER