Yurtta kış

Yurtta kış -Yüksekovada çığ nedeniyle kapanan köy yollarını açmak için çalışmalar aralıksız sürüyor


HAKKARİ (A.A) - Yüksekovada çığ nedeniyle kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.
     İl Özel İdaresine bağlı Yüksekova Şantiye Şefliği ekipleri, çığ sonucu yolu kapanan 40 kilometre uzaklıktaki Çobanpınar köyüne ulaşırken, Onbaşıları köyü ile bağlı mezralar için başlattığı yol açma çalışmasına devam ediyor.
     20 gündür köyde mahsur kaldıklarını ve yolun açılmasına çok sevindiklerini anlatan Çobanpınar köyü sakinlerinden Yavuz Kozay, bir çok noktada yola inen çığlar nedeniyle ekiplerin ilerlemekte zorlandığını belirterek, yer yer kar kalınlığının 10 metreyi bulduğunu ifade etti.
     Yol açma çalışmalarını yürüten iş makinesi operatörü Ersin Kozay ise, günlerdir kapanan yolu açmaya çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:
     Kar kalınlığı 10 metre yüksekliğinde ve bazı yerlerde yüksek gerilim hatlarına ulaşıyor. Çok zorlanıyoruz. Gece gündüz bu yolu açmak için çalışıyoruz. İnen çığ, hem Türkiye hem de İran tarafındaki köy yolunu tamamen kapatmış. Diğer ülkenin karla mücadele ekipleri de günlerdir bu çığı temizlemeye çalışıyor.
    
     Muhabir: Mesut Varol / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER