Yurtta kış

Yurtta kış -Kar yağışı ve buzlanma, Sivasta bazı güzergahlarda ulaşımda aksamalara yol açıyor -İl genelinde kar yağışı nedeniyle 25 köy yolu ulaşıma kapandı


SİVAS (A.A) - Sivasta etkili olan kar yağışı, bazı güzergahlarda ulaşımda aksamalara yol açıyor.
     Sivas-Suşehri Karayolundaki 2010 rakımlı Geminbeli Geçidinde gece saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Karadeniz Bölgesini İç Anadolu Bölgesine bağlayan Geminbeli Geçidinde kar yağışına hazırlıksız yakalanan bazı sürücüler, araçlarıyla rampayı çıkamadı. Kimi sürücüler ise lastiklerine zincir takarak yoluna devam etti.
     Güzergahta uygulama yapan trafik ekipleri, ağır tonajlı araçların geçişine izin vermedi. Karayolları 162. Şube Şefliğine bağlı ekipler, Suşehri ve Zara güzergahlarında kar temizleme çalışması yaptı.
    
     -Buzlanma uyarısı-
    
     Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Sivas-Malatya Karayolunda ve Sivas-Kayseri Karayolunda sabah saatlerinde maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi.
     Sivas-Malatya Karayolunda zincir ve kar lastiği uygulaması yapan trafik ekiplerinin, Sivasın Kangal ve Malatyanın Hekimhan ilçesinden güzergaha zincirsiz araç bırakmadığı öğrenildi.
     Trafik ekipleri, Sivas-Malatya Karayolunun Yağdonduran ve Abdalboğan, Sivas-Kayseri Karayolunun Koyuncu, Kayadibi ve Beştepeler, Sivas-Ankara Karayolunun Yaraşbeli, Sivas-Erzincan Karayolunun Seyfebeli ve Kızıldağ, Sivas-Tokat Karayolunun Çamlıbel ve Kızıliniş mevkileri başta olmak üzere buzlanmanın etkili olduğu güzergahlarda sürücüleri dikkatli araç kullanmaları konusunda uyardı.
     Yetkililer, kışın yola çıkacak sürücülere yanlarında takoz, çekme halatı ve zincir bulundurmalarını önerdi.
    
     -25 köy yolu ulaşıma kapalı-
    
     Kar yağışı nedeniyle İmranlıda 6, Kangalda 5 ve Zarada 14 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle 78 köyün de telefon hatlarında arıza meydana geldiği belirtildi.
     Divriği-Arapgir ve Çaltı-Kemaliye yolunun ulaşıma kapandığını bildiren yetkililer, Suşehri-İmranlı yolunda da ulaşımda aksamalar yaşandığını kaydetti.
     Meteoroloji Sivas İstasyonu Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığının 0 dereceye kadar düştüğü Sivasta kar yağışı bugün öğle saatlerine kadar devam edecek. Yarın tekrar başlayacak yağışın aralıklarla karla karışık yağmur şeklinde Cumartesi günü öğle saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.
     Hava sıcaklıklarında da yarından itibaren düşüşler yaşanacak. Hava sıcaklığının yarın sıfırın altında 8, hafta sonu ise eksi 12 dereceye kadar düşmesinin beklendiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Faruk Kara - Seyit Ahmet Eksik - Önder Felek
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER