Yurtta kış

Yurtta kış -Iğdırda etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nediyle Doğubayazıt-Iğdır karayolunda ulaşımda aksamalar meydana geldi -Karayolları ekipleri, sürücülerin mağdur olmaması için bölgede karla mücadele çalışması yapıyor


IĞDIR (A.A) - Iğdırın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara neden oldu.
     Orta Akdeniz üzerinden alçak basınç sisteminde bulunan bölgede, kar yağışı ve kipi etkili oluyor. Doğubayazıt-Iğdır karayolunun Pamuk geçidi mevkisinde kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi.
     Karayolları ekipleri, bazı araçların beklemek zorunda kaldığı yolda sürücülerin mağdur olmaması için karla mücadele ve tuzlama çalışması yapıyor.
     Karayolları 184. Şube Şefi İbrahim Kabalak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pamuk geçidi mevkisinde yoğun şekilde karla mücadele çalışması yaptıklarını belirterek, kar ve tipinin bölgede etkili olduğunu söyledi.
     Karla mücadele çalışmalarına gece saatlerinde başladıklarını vurgulayan Kabalak, 4 iş makinesiyle 6 kişilik ekibin çalışmalarını yoğun şekilde sürdürdüğünü ifade ederek, Doğubayazıt-Iğdır karayolunun Pamuk geçidi mevkisinde özellikle yüksek kesim olduğu için tipi ve kar yağışı etkili oluyor. Ekiplerimiz burada çalışmalarını aralıksız sürdürüyor dedi.
     Tipi ve kar yağışının yolların kapanmasına neden olduğunu anımsatan Kabalak, şunları kaydetti:
     Biz sürücülerimizin sorun yaşamamaları için bölgede sürekli çalışıyoruz. Özellikle tipi, yolların karla kapanmasına neden oluyor. Ekiplerimiz zaman zaman zor anlar yaşıyorlar. Bizim sürücülerimizden isteğimiz, zincirsiz yola çıkmamaları ve sabırlı olmalarıdır. Biz hem kar temizleme hem de tuzlama çalışması yapıyoruz.
     Bu arada, bölgede görev yapan polis ekipleri, araçları durdurarak sürücüleri karayolunda etkili olan kar yağışı ve tipiye karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER