Yunus Emre Enstitüsü Büyükşehirde

Yunus Emre Enstitüsü Büyükşehirde


KAYSERİ (A.A) - Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezinde Türkçe eğitimi alan öğrenciler, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Eğitim Koordinatörü Nursel Tan Elmas ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçını ziyaret etti.
     Yaz Okulu münasebetiyle 15 gün boyunca Türkiyede kalacak öğrencilerin eğitim aldıklarını ifade eden Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Eğitim Koordinatörü Nursel Tan Elmas "Ankara merkezde güzel bir tarihi binamız var. Enstitüye bağlı şu an 26 ülkede Yunus Emre Türk Kültür Merkezi bulunuyor. Bulunduğumuz ülkelerde yabancı dil olarak Türkçe öğretiyoruz ve Türkoloji bölümü öğrencilerine de destek sağlıyoruz. Türkçeyi, Türk Kültürünü anlatmak için faaliyetlerimizi yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz. Burada 15 ülkeden öğrencimiz var, öğrencilerimizle birlikte 11 farklı gurubumuz var. Şu anda Türkiyenin değişik illerini geziyorlar. Bu grup Kayseri grubumuz. Ankaradan geliyoruz. Buradan da İstanbula yolculuk edeceğiz inşallah. Hem Türkçe pratik yapıyorlar hem de gezerek kültürümüzü öğreniyorlar" dedi.
     Genel Sekreter Mustafa Yalçın da çok güzel bir iş yaptıklarını ifade ederek, "Türkçenin yaygınlaşması ve bir dünya dili olması için yapılan bu çalışmalar gerçekten takdire şayan. Emeğinize sağlık, dilinize sağlık. Ben de bi gün inşallah merkezinizi ziyaret etmek isterim. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum" dedi.
     Konuşmaların ardından Nursel Tan Elmas günün anısına Genel Sekreter Yalçına plaket takdim etti. Sekreter Yalçın da Nursel Tan Elmasa Kayseri Tanıtım Kitabı hediye etti.
    
     Muhabir: Hakan Can Şahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Yunus Emre Enstitüsü Büyükşehirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER