Yüksekokul mezunu temizlik işçisinden kitap kampanyası

Yüksekokul mezunu temizlik işçisinden kitap kampanyası -Osmaniyede, bir ilköğretim okulunda görev yapan yüksekokul mezunu temizlik işçisi, sosyal paylaşım sitesinde kitap toplama kampanyası başlattı -Eğitim gönüllüsü temizlikçinin k


OSMANİYE (A.A) - Ümit Kahrıman - Osmaniyedeki bir ilköğretim okulunda görev yapan yüksekokul mezunu temizlik işçisi, sosyal paylaşım sitesinde kitap toplama kampanyası başlattı.
     Düziçi ilçesindeki Böcekli Demirciler İlköğretim Okulunda 1 ay önce çalışmaya başlayan Nureddin Algan (24), AA muhabirine yaptığı açıklamada, okula kütüphane kazandırmak için bir sosyal paylaşım sitesinde kitap toplama kampanyası başlattığını söyledi.
     Kampanyanın kısa sürede ülke genelinde büyük ilgi gördüğünü anlatan Algan, yardımseverlerin, kargoyla okula çok sayıda kitap, kırtasiye ve temizlik malzemesi gönderdiğini belirtti.
     Algan, çalıştığı okulun kütüphanesi için gönderilen kitap ve kırtasiye malzemelerinin bir kısmını da çevre köylerdeki okullara vereceğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     Çukurova Üniversitesi Karaisalı Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümünden mezun olduktan sonra alanımda iş imkanı bulana kadar çalışmak istedim. Daha sonra Osmaniye İş-Kur Müdürlüğüne başvuruda bulundum. Kısa süre önce de okulda temizlik işçisi olarak çalışmaya başladım. Okula ilk başladığım gün temizlik malzemesi çok yetersizdi. Öğrenciler, zor şartlarda eğitim görüyordu. Ben de zor şartlarda eğitim gördüm. Okuldaki kütüphane yetersiz, özellikle kaynak kitap ve hikaye kitabı sıkıntısı vardı. Aklıma sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla kitap toplama kampanyası başlatmak geldi.
     Kampanyaya daha çok destek beklediğini kaydeden Algan, Kampanyaya ilk kargo Ankarada geldi. İstanbul, Adana, Kayseri, Nevşehir, Osmaniye, Ankara ve İsviçre, Azerbaycandan hayırseverler telefonla arayarak kitap gönderme sözü verdi diye konuştu.
    
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Yüksekokul mezunu temizlik işçisinden kitap kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER