Yozgat Belediyesinden günlük 500 kişiye çadırda

Yozgat Belediyesinden günlük 500 kişiye çadırda iftar


YOZGAT (A.A) - Yozgatta belediye tarafından Ramazan ayında kurulacak çadırda günlük 500 kişiye iftar yemeği verileceği bildirildi.
     Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, yaptığı açıklamada, Ramazan ayında kuracakları çadırında günlük 500 kişiye iftar yemeği vereceklerini söyledi.
     Ramazan geleneklerini bu yıl da yaşatmaya çalışacaklarını dile getiren Başer, şunları kaydetti:
     Her yıl olduğu gibi bu yıl da iftar topu atılacak. Yine bu yıl çadır kurup günlük 500 kişiye günlük iftar yemeği vereceğiz. Ramazan sohbetlerimiz devam edecek. Ayrıca bu yıl Cumhuriyet Meydanında açık hava sineması kurarak milli ve manevi değerlerimizi yansıtan filmler oynatacağız. Hacivat - Karagöz oyunları oynatılarak halkımıza güzel bir Ramazan ayı yaşatmayı istiyoruz.
     İftar çadırının giderlerini hayırsever işadamlarının karşılayacağını kaydeden Başer, Belediye olarak kendi imkanlarımızı kullanarak, hayırseverlerimizin de katkılarıyla iftar sofrası hazırlayacağız. İftar vermek isteyen vatandaşlarımız belediyemizin bu organizasyonuna katkı sağlayabilirler dedi.
     Günlük 2 bin kişiye sıcak yemek ve ekmek dağıtan aşevinin Ramazan ayı boyunca da çalışacağını ifade eden Başkan Başer, Ramazan ayında aşevimiz açık olacak. Dar gelirli vatandaşlarımıza iftar yemekleri aşevinden gidecek. Yemekleri iftara yakın dağıtılacağız. Böylelikle dar gelirli vatandaşlarımız da iftarlarını evlerinde aileleri ile birlikte yapabilecekler diye konuştu.
     Öte yandan, hayırsever işadamı Zafer Özışık da her yıl olduğu gibi bu yıl da günlük 250 kişiye iftar yemeği vereceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Özcan Güney / Ömer Sarı
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Yozgat Belediyesinden günlük 500 kişiye çadırda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER