Yozgatta ekmeğe yapılan zam

Yozgatta ekmeğe yapılan zam -Ekmeğe yapılan zam Belediye Başkanı Başerin devreye girmesiyle geri çekildi


YOZGAT (A.A) - Yozgatta ekmeğe yapılan 10 kuruşluk zam Belediye Başkanı Yusuf Başerin devreye girmesiyle geri çekildi.
     Yozgatta 7 Eylülde 60 kuruştan satılan 250 gram ekmeğin 70 kuruşa çıkartılması üzerine vatandaşlardan ve Tüketicileri Koruma Derneğinden gelen tepkiler Belediye Başkanı Yusuf Başerin devreye girmesine sebep oldu.
     Yozgat merkezde ekmek üreten fırın işletmecileri ile bir toplantı düzenleyen Belediye Başkanı Yusuf Başer, fırıncılardan ekmek fiyatlarının geri çekilmesini istedi. Basına kapalı olarak yaklaşık bir saat süren toplantının ardından ekmek fırını işletmecileri yaptıkları zammı geri çekti.
     Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklama fırın işletmecilerinin 7 eylülde 250 gram ekmeğe 10 kuruş zam yaparak 70 kuruştan satmaya başladıklarınını anımsattı.
     Vatandaşlardan gelen tepkileri dikkate alarak harekete geçtiklerini anlatan Başer, Bu konuda halkımızdan büyük tepki geldi. Bizde çevre iller ve ilçelerimizde araştırma yaptık. Araştırma sonucunda ekmek fiyatlarının Yozgatta daha yüksek olduğunu tespit ettik. Bu konuda fırın işletmecileri ile bir toplantı yaparak verilen zammın geri çekilmesini istedik. Onlarda zammı geri çektiler. Yarın itibariyle 250 gram ekmek yeniden 60 kuruştan satılacak dedi.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Yozgatta ekmeğe yapılan zam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER