Yozgatta ekmeğe yapılan zam mahkemeye taşınacak

Yozgatta ekmeğe yapılan zam mahkemeye taşınacak


YOZGAT (A.A) - Yozgat Tüketicileri Koruma Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, 250 gram ekmeğe yapılan 10 kuruş zammı mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.
     Öztürk, yaptığı açıklamada, Yozgatta 60 kuruşa satılan 250 gram ekmeğin fiyatının 70 kuruşa çıkartılmasına tepki gösterdi.
     Ekmeğin gramajının şubat ayında 300 gramdan 250 grama düşürülerek gizli zam yapıldığını ifade eden Öztürk, Şimdi de 10 kuruş daha zam yapılması doğru bir uygulama değil. Çevre illerde 250 gram ekmeğin fiyatı 50-55 kuruş arasında satılırken, tarım bölgesi olan Yozgatta 70 kuruşa çıkarılmasına bir anlam veremiyoruz. Bu sebeple ekmeğe yapılan zammı mahkemeye taşıyacağız dedi.
     Bu konuda Yozgat Belediyesine de görev düştüğünü belirten Öztürk, Belediye, halk ekmek fırını açması gerekiyor. Belediye, fırını kapattığı için rekabet ortamı kalmadı. Fırıncı esnafı birleşerek istediği zaman istediği gibi zam yapıyor. Buna bir çözüm getirilmesi ve yapılan zammın geri çekilmesini talep ediyoruz. Yarım kilo makarna 50 kuruşa satılırken 250 gram ekmek 70 kuruş nasıl olur, bir anlam veremiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Yozgatta ekmeğe yapılan zam mahkemeye taşınacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER